Велимир Илић: Одлазимо у опозицију у Чачку

Нова Србија је донела одлуку да одлази у опозицију у Чачку а ту одлуку је на данашњој конференцији за новинаре саопштио председник Нове Србије Велимир Илић.

Илић је рекао да је Нова Србија принципијелна и да не може у власт са онима који лажу, наводећи да је то Милун Тодоровић. Тодоровић је био први на листи Александар Вучић Србија побеђује, на локалним изборима 24.априла.

"Изашли смо на изборе, часно и коректно, једини самостално. Четири године смо имали свакодневне нападе и то од једне минорне странке. Нека им то служи на част како су се понашали. Захваљујем се свим члановима Нове Србије, јер су за нас гласали чланови и најјужи круг симпатизера", рекао је Илић.

Истакао је да су очекивали више, али је напоменуо да је народ бољи судија.

"У Новој Србији смо одлучили да у власт нећемо ни по коју цену. Бићемо опозиција и пружићемо шансу онима који су нас пљували и који су кочили многе процесе још док су били у парламенту, па се свађали, делили, нису хтели да гласају буџет", рекао је Илић, поручујући да ће они што су много шта обећали морати то и да испуне.

Илић је поручио да Нова Србија неће бити опозиција грађанима и да ће увек радити у њиховом интересу.

Први човек Нове Србије је рекао да после 20 година власти одлазе у опозицију часно и поштено, наводећи да ће их људи правити од блата када виде како ће ови да загужвају. Он је потом поднео рачун у каквом стању Нова Србија предаје град Чачак, наводећи да се све радило по закону, што је потврдила и Државна ревизорска институција.

"У Београду трећина грађана нема канализацију. То у Чачку није случај. Изградили смо бројне путеве, школе, терене...Предајемо власт са стањем у буџету од 248 милиона динара. Толико је данас новца на рачуну града", рекао је Илић.

Поручује да они који долазе морају да запамте колико су новца добили у каси.

"Овај град поседује кредит у износу од 2,5 одсто у односу на буџет града који је узет за завршетак стадиона. Никаквих кредитних задужења Чачак више нема. На данашњи дан сва јавна предузећа послују позитивно. Ни једно предузеће не дугује ни динар. Чачак од свих градова у Западној Србији финансијски стоји најбоље. У администрацији града има мање 104 радника. Као опозиција гледаћемо да то не буду страначка запошљавања", рекао је Илић.

Истакао је да Чачак данас има 10.853 незапослена грађана по евидензији НЗС.

"Предајемо власт са овим параметрима. Наши пријатељи који су победили обећали су велика запошљавања, одмах 200 младих, одмах изградња затвореног базена...Сва та обећања смо забележили, имамо снимке, и тражићемо да то испуне, поручио је Илић, наводећи да се максимално трудио као градоначелник и министар да помогне граду и грађанима. Он је упутио грађане да се убудуће обраћају на нову адресу, а то је Миленко Костић.

Костић је власник "Ауточачка", компаније у којој ради Милун Тодоровић.

"Он је на изборе изашао са три листе: СНС, Радојевић али и Двери које су ћутале око приватизација, биоскопа, Хидроградње, Хладњаче.... Будућем градоначелнику желим да добро ради и да му кажем да мора на овој функцији мање да лаже. Много лаже. Имам прилику да вам поделим његово пуномоћје и тужбу коју је упутио према граду. Срамота је лагати грађане", рекао је Илић.

Пратићемо шта ће се радити у овом случају, рекао је Илић. Током предизборне кампање кандидат СНС а за градоначелника Милун Тодоровић рекао је да компанија ''Ауточачак'', у којој обавља функцију генералног директора, није тужила град Чачак и Републику Србију, већ искључиво осигуравајућу кућу, због штете настале у поплавама из 2014. године.

Он је навео да је Велимир Илић, који је изнео ове тврдње, ''слагао као и много пута до сада''.

Велимир Илић је данас поновио ранију тврдњу , да га је Миленко Костић замолио пред сведоцима да се кандидује за градоначелника испред привредника, да би сутрадан кандидовали свог кандидата, а да данас каже да то није истина.

Он је навео да ће се анализирати резултати избора и потом донети одлука о евентуалним променама у Градском одбору Нове Србије, наводећи да ће неки бити и кажњени. Говорећи о својој кривици Илић је рекао да је Нова Србија морала да напусти власт оног момента када је дошло до поделе у локалном СНС-у и када су престали да улазе у салу.

"Ми смо их шлепали до краја власти иако су имали три одборника а ушли су са 14, да би нам вратили на неки други начин када су све што је било лоше приписали Новој Србији. Нисмо требали никога да шлепамо, требали смо да распустимо Скупштину града и да се распишу нови избори", рекао је Илић.

Илић је навео да је Нова Србија у двадесет општина изашла самостално на изборе и да је остварила добре резултате. Он је рекао да је захваљујући подршци грађана у тим општинама Нова Србија заслужено освојила свих пет посланичких мандата у будућој Скупштини Србије.

Председник Нове Србије је рекао да је пре избора постигао договор са Александром Вучићем да не буде на посланичкој листи већ да ће у новој Влади Србије радити нешто друго. До избора Велимир Илић је био министар без портфеља у Влади Србије задужен за ванредне ситуације.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару