Ђукановић и Сијарто честитали Вучићу убедљиву победу на изборима

Председник Владе Црне Горе Мило Ђукановић честитао је председнику Владе Србије Александру Вучићу убедљиву победу његове политичке партије на парламентарним изборима. Користим ову прилику да још једном потврдим спремност Мађарске да настави да пружа и политичку и практичну подршку у процесу интеграција, истакао је министар Петер Сијарто у честитки.

"Желим и званично да Вам упутим најсрдачније честитке поводом убедљиве победе Српске напредне странке с Вама на челу на изборима у Србији. Уверен сам да то отвара нове шансе Србије за бржи и стабилнији економски и демократски развој и прогрес у европским интеграцијама", наводи се у честитки.

Премијер Ђукановић је изразио увјерење да ће односи између Црне Горе и Србије наставити да се развијају узлазном линијом, у складу са савременим потребама и заједничким европским циљевима, и да ће Влада Србије на челу са Вучићем и даље имати важну улогу у јачању стабилности целог региона, саопштила је Канцеларија за сарадњу са медијима.

Министар спољних послова Мађарске Петер Сијерто честитао је премијеру Александру Вучићу на изузетним изборним резултатима СНС-а на републичким и покрајинским изборима, што, како је навео, пружа прилику да се формира стабилна влада заснована на широкој подршци народа, како на централним, тако и у Аутономној покрајини Војводини.

Сијерто је поручио да је широка подршка народа од суштинског значаја, имајући у виду захтевне задатке које ће Србија предузети у наредним годинама, а реч је о европским интеграцијама и реформском процесу.

"Користим ову прилику да још једном потврдим спремност Мађарске да настави да пружа и политичку и практичну подршку у процесу интеграција", наводи се у честитки и додаје а му је задовоство што може да каже да су се претходних година билатералне везе две државе претвориле у стратешко партнерство.

"Наша сарадња покрива све сфере живота, почевши од пројеката на граници до реконструкције железничке линије Београд-Будимпешта", навео је Сијерто.

"Убеђен сам да ће учешће политичких представника војвођанских Мађара у вашој влади додатно ојачати нашу сарадњу. Лично сам посвећен томе да чиним све што могу у циљу развоја наших односа", каже Сијарто.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару