СНС: ДС без доказа притиска изборне органе преко медија

Српска напредна странка оптужила је Демократску странку да врши незапамћен притисак на рад изборних органа преко медија, без иједног доказа и конкретног аргумента. Александар Јовичић: Само нећемо да дозволимо прекрајање народне воље.

"Лажне демократе су вршиле незапамћен притисак на рад изборних органа путем медија, ширењем панике као што су то чиниле и до сада у кампањи, као што то чине и после кампање, а без иједног доказа или конкретног аргумента, не подносећи нити један формалан приговор РИК-у. То је њихов манир", наводи се у саопштењу СНС-а.

СНС је то саопштио након што је функционер ДС-а Балша Божовић оценио да је коалиција ДСС–Двери сигурно ушла у парламент и оптужио СНС за покушај изборне манипулације гласовима.

"Листа СНС-а и Александра Вучића освојила је преко 40.000 гласова више него на претходним републичким изборима, 2014. године, уз и даље константну подршку преко 48 одсто грађана, упркос тешким, болним и одговорним мерама које смо спроводили. Тако наш резултат говори о поверењу грађана које ужива СНС, а резултат ДС-а говори о томе колико поверења имају у њих и у сплеткарења, афере и корупцију које су годинама биле одлике њихове власти", навео је СНС.

Та странка је додала да је поднела два образложена и смислена приговора и да жели да искористи своје демократско право и добије увид у изборни материјал, како би се осигурало да је воља грађана Србије поштована.

"Желимо да будемо сигурни да необична промена резултата која се десила преко ноћи, уз константно присуство чланова опозиције у РИК-у, није у супротности управо са том народном вољом", додаје се у саопштењу.

Потпредседник Извршног одбора СНС-а Александар Јовичић поручио је функционеру ДС-а Балши Божовићу да СНС жели увид у изборни материјал само како би био сигуран да необична промена резултата која се десила преко ноћи, уз константно присуство чланова опозиције у РИК-у, није у супротности са народном вољом.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару