Постизборна виша математика у Новом Пазару

Резултати јасни, али нова власт у Новом Пазару не може без додатне математике. Водећа Санџачка демократска партија ићи ће у коалицију са српском листом коју предводе напредњаци, потврдио је оснивач те партије Расим Љајић, али и њени челни људи. За већину им недостаје један одборник.

Преговори могу да почну. Председник Санџачке народне партије Мирсад Ђерлек, који ће у новом градском парламенту имати три одборника, негира да тражи место градоначелника. Не искључује могућност разговора са лидерима две странке у опозицији, Угљанином и Зукорлићем.

"Очекујемо позиве свих политичких актера избора, да разговарамо о будућој власти у Новом Пазару. СНП неће ићи у власт по сваку цену", истиче Ђерлек.

Нови Пазар памти најразличитије коалиционе договоре. До сада, само Зукорлићева Бошњачка демократска заједница није била на власти.

"Оног тренутка када дође до евентуалних разговора, знаћемо какве су могућности договора са једним или са другим. У сваком случају нећемо тражити договор по сваку цену, уопште се не бојимо ни опозиционог рада", наводи Муамер Зукорлић.

Из Странке демократске акције, након избора огласили су се саопштењем у коме стоји да избори, са гледишта мањина, нису демократски, фер и регуларни, али да су Бошњаци својим гласовима дали допринос демократским процесима.

Оснивач СДП-а Расим Љајић задовољан је, како каже, победом над Угљанином и Зукорлићем на свим бирачким местима.

"Искрено бих могао да кажем да смо ми очекивали и већи изборни резултат и већу разлику од оне коју смо створили. Али и ова изборна победа нам даје могућност да формирамо власт и у наредном четворогодишњем периоду. Ми имамо договор са СНС-ом да у свим општинама, и у Санџаку, правимо скупштинску већину", истиче Љајић.

Локални парламент има 47 одборника. Санџачка демократска партија добила је 18 мандата, Угљанин 11, Зукорлић 10, а коалиција око напредњака имаће пет одборника.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 02. јул 2024.
° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару