И данас честитке Вучићу на победи

Председник Европског савета Доналд Туск честитао је премијеру Александру Вучићу победу на недавно одржаним изборима. Вучићу су на победи честитали и премијери Словачке и Француске, Роберт Фицо и Мануел Валс.

Вучић и Туск разговарали су, како је наведено у саопштењу, телефоном.

Двојица званичника разговорала су и о наставку европских интеграција Србије.

Председник Владе Републике Србије Александар Вучић примио је честитку премијера Словачке Роберта Фица поводом победе остварене на изборима.

Роберт Фицо у честитки наводи да је убеђен да ова победа значи сигурну и јасну поруку српских бирача.

"Убеђен сам да ова победа значи сигурну и јасну поруку српских бирача који верују у Ваше способности као председника Владе Србије, као и непогрешиви сигнал подршке Вашој земљи на проевропском путу и већ постојећој политици усмереној ка оживљавању српске привреде, залагању за политичке и друштвене реформе, као подстрек Србији на путу ка модерном друштву заснованом на европским вредностима", каже се, између осталог, у честитки.

Како се наводи у саопштењу Владе Србије, Фицо је, такође, још једном поновио и потврдио да ће Словачка Република и даље подржавати Србију у њеним амбицијама да се придружи породици држава чланица ЕУ.

"Желим да током ових, за Вас значајних дана, поново нагласим дугогодишње пријатељске односе између наших двеју држава, које су утемељене на сарадњи, узајамном поштовању, као и на посебној спрези, која нас повезује у виду бројне словачке националне мањине у Србији", пише у честитки словачког премијера Фица.

И премијер Француске Мануел Валс честитао је Вучићу на изборном резултату.

"Остварили сте, како сте и желели, чист мандат у изборној трци, који омогућава да се у пуној мери искаже демократски потенцијал Србије. Пут којим желите да водите Србију је пут ка Европској унији, и сада сте у могућности да тај циљ остварите", каже се у честитки.

Како је пренела владина прес-служба, француски премијер је истакао да му је драго због успеха Вучићеве реформске политике и наставка преговора са ЕУ.

"Француска жели да останете привржени том путу", наводи у својој честитки Валс, истовремено изражавајући задовољство због наредног сусрета са српским премијером на Конференцији балканских земаља, која ће бити одржана, у јулу у Паризу, додаје се у саопштењу.

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 02. јул 2024.
° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару