ЛДП-СДС-ЛСВ: Изборну правду тражимо од РИК-а

Коалиција Либерално демократске партије, Социјалдемократске странке и Лиге социјалдемократа Војводине саопштила је да од владајуће странке очекује да поштује институције и прекине кампању оптуживања опозиције за изборне нерегуларности.

Из коалиције наводе да су потпуно неприхватљиве инсинуације о било каквом притиску на Републичку изборну комисију и да су се представници странака у парламенту састали са представницима својих листа у РИК-у, како би сазнали због чега РИК неуобичајено дуго, сатима од завршетка гласања, не објављује службене резултате.

"Том приликом смо позвани да присуствујемо конференцији за новинаре РИК. Ни у једном тренутку нисмо били у контакту са изборним материјалом, нити смо на било какав начин утицали на податке које је тада саопштио РИК. Ми нисмо и нећемо нарушавати стабилност у земљи изазивајући кризу", пише у саопштењу.

Управо зато, у складу са законом, изборну правду, како наводе, траже од РИК-а, на основу гласова које су добили, а не на скупштинским степеницама "са измишљеним џаковима покрадених гласаћких листића, како су то својевремено радили лидери СНС-а Томислав Николић и Александар Вучић".

"То је било наше право, али и наша обавеза као носилаца листе за коју су гласали градјани ове земље, чију смо изборну вољу дужни да поштујемо, као што поштујемо изборну вољу свих градјана Србије који су учествовали на изборима у недељу, без обзира на страначку припадност", пише у саопштењу.

ЛДП, СДС и ЛСВ су нагласили и да немају ништа против сваког захтева за увидом у изборни материјал, као и сваког другог поступка у вези са изборима који је у складу са законом, поднела тај захтев СНС или било која друга странка.

Они наводе и да се само једном десило да су политичари на власти себи допустили да оптуже опозицију за изборну крађу и то 1996. године и да тако нешто није потребно као и да такав неодговоран приступ гура земљу у кризу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 02. јул 2024.
° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару