Пастор: Вучићево питање је било кратко, мој одговор такође

Председник Савеза војвођанских Мађара Иштван Пастор изјавио је да очекује врло брзо сусрет са лидером СНС Александром Вучићем како би дефинисали начелан договор после јучерашње Вучићеве изјаве да ће његов предлог, уколико се председниšтво СНС усагласи, бити да Пастор буде председник Скупштине Војводине.

Иштван Пастор је Танјугу рекао да је јуче телефоном разговарао са Вучићем и да је "Вучићево питање било кратко као и његов одговор", те да је из тог разговора проистекла Вучићева изјава везана за функцију председника Скупштине АП Војводине.

"Увек смо током кампање изговарали једнозначне речи да желимо сарадњу са СНС на републичком нивоу и у неколико локалних средина да наставимо, као и у Покрајини и ту код нас нема дилеме, јер сматрамо да смо на националном нивоу имали добру сарадњу", рекао је Пастор.

Он је истакао да је циљ СВМ на покрајинским изборима био да задрже број посланика из досадашњег скупштинског мандата у коме је та странка у покрајинском парламенту имала седам посланика.

"Како сада стоје ствари имаћемо једног посланика мање, односно имаћемо их шест, али мислим да не можемо бити незадовољни у ситуацији када су осим СНС и СРС све друге странке из претходног сазива скупштине АП Војводине изгубиле најмање по једно, а често и више посланичких места", рекао је Пастор.

Што се резултата на републичком нивоу тиче, када је реч о странци на чијем је челу, Пастор је рекао да су у тој странци очекивали нешто бољи резултат, али да је и четири мандата сасвим довољно за репрезентативан наступ у Народној Скупштини Србије.

Пастор је казао да је очигледно да ће СВМ морати да оствари сарадњу са неким од посланика како би формирао своју посланичку групу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 02. јул 2024.
18° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару