Зукорлић спреман на сарадњу са свим политичким субјектима

Носилац изборне листе Бошњачка демократска заједница (БДЗС) Санџака - За помирење Муамер Зукорлић задовољан је штоје та странка на републичким изборима освојила, како је рекао, за сада, два посланичка мандата, те истакао да је спреман на сарадњу са свим политичким субјектима на републичком и локалном нивоу.

"Ми остајемо доследни принципима наше политичке платформе и уколико мандатар буде спреман да их уважи сарадња је могућа. Немам препреку да са било ким сарађујем", казао је Зукорлић и додао да се то исто односи и на локални ниво.

Немамо, казао је, препреку да разговарамо ни са Расимом Љајићем ни са Сулејманом Угљанином нити са другим мањим странкама.

"Онај ко је спреман да прихвати принцијелну сарадњу и ми смо спремни. Но, ипак, све су то начелне понуде до оног тренутка док не дође до евентуалних разговора. А то ћемо знати", рекао је Зукорлић.

Додао је, међутим, да БДЗС неће тражити сарадњу по сваку цену, јер је та странка, како је рекао, показала да је озбиљна и да је спремна да делује и као опозиција.

Сматра да је БДЗ Санџака практично "победник парламентарних избора" будућу да су ту биле још две мањинске бошњачке странке - СДА и СДП.

"Видећемо како ће се ствари развијати по питању могућег учешћа у власти на локалном нивоу", рекао је.

То тим пре јер је БДЗ била у кампањи једина странка која није имала ниједан државни ресурс, што је био потпуно неравноправни однос, навео је Зукорлић.

БДЗС-у сада предстоји пуно посла, рада и труда, казао је посебно подсетивши на слоган и идеју под којом је та странка наступила на изборима - За помирење, за коју је рекао да је на граници романтике.

"Ја нећу одустати од тих идеја", поручио је и додао да је политичка идеја БДЗС-а мисијска, те да је за сваку мисију потребно време.

Политичка платформа БДЗС-а значи промене у свим сегментима, а када се народу нуде промене, укључујући да се и он сам мења, онда је то тешко и зато је потребно време, казао је Зукорлић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 02. јул 2024.
20° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару