Ђурић: Борићемо се за већа права и јачу подршку Србима

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић рекао је да ће се и будућа Влада Србије борити за то да права Срба на КиМ буду већа и јача, а подршка Србије видљивија и снажнија.

Влада Србије и Александар Вучић неће жртвовати ни један интерес Срба на КиМ, рекао је Марко Ђурић на предизборној конвенцији СНС-а у Штрпцу.

"Оно што са поносом хоћу да вам кажем, борба коју сте ви овде водили, борба коју смо заједно започели, довела је до тога да ће у недељу више од половине Србије ући са нама у борбу за бољу Србију", рекао је Ђурић.

Ђурић, који је члан председништва СНС-а, у Штрпцу је дочекан аплаузима и повицима окупљених који су узвикивали "Марко Србине", а он је нагласио да је кампања СНС-а кампања искреног разговора.

"Дошао сам да вам кажем да ћемо се, као што смо у претходне две године Александар Вучић, подмећући своја леђа, и сви ми који радимо са њим, трудећи се да му помогнемо - борити за то да права Срба на КиМ буду и већа и јача, да подршка Србије буде видљивија, да буде снажнија и опипљивија, да нас буде више, никада мање", поручио је Ђурић.

Истакао је да је главно предизборно обећање да ће Србија након 24. априла радити уједињено и сложно, да ће сваки Србин и у Штрпцу и у Београду и у Суботици и на сваком месту где живе Срби, радити да изгради своју отаџбину, да остави у наслеђе будућим поколењима оно што су, како је рекао, неодговорни пре њих разрушили и развалили.

На конвенцији СНС-а је градоначелник Штрпца Братислав Николић, који је повереник ове странке у Штрпцу, истакао да је Штрпце данас уједињено и да је народ уједињен, захваљујући политици Владе Србије.

"Ујединили су нас наши Марко Ђурић и Александар Вучић. Нико од нас боље не зна да каже колико нам је ово јединство било потребно и колико смо данас снажнији, јачи, одлучнији у намери да останемо овде да живимо и да нас буде више", рекао је Николић.

Истакао је да су данас кренули напред, "да заједно корачамо корацима нашег председника Александра Вучића то су кораци у будућност, то су кораци победника, то су кораци које Штрпце корача са нашом браћом са севера Косова, са браћом из Метохије и централног Косова".

Кандидат за народног посланика СНС-а у Скупштини Србије Драган Вељковић рекао је да је врхунски циљ Владе Србије и СНС-а изградња модерне државе, са модерним демократским институција, које уважавају људска права.

уторак, 02. јул 2024.
18° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару