Вучић: Ако СНС победи на изборима, очекујте нова имена

Премијер Србије Александар Вучић каже за РТС да би ове године требало да имамо двоструко мањи дефицит од оног који је добар и који је предвиђен са ММФ-ом. Додаје да нема тензичне односе ни са ким и да све најгоре мисли о политици Пајтића, Шешеља и Двери, али да никада није рекао ниједну ружну реч о тим људима од када је председник Владе.

Премијер Србије Александар Вучић рекао је гостујући у емисији Око да је за њега важно да уради оно што је најбоље за Србију, као што је Герхард Шредер урадио за Немачку.

"Шредер је данас поштован у целом свету, поштују га и Путин и Обама и сви у Немачкој због тешких, болних реформи због којих је Немачка сада најразвијенија земља у Европи. Ми као грађани Србије немамо довољно респекта за своје савременике, али протоком времена, почињемо да промишљамо и размишљамо другачије", сматра Вучић. 

На питање да ли је британски премијер Дејвид Камерон звао кинеску компанију "Хестил" да дође у Британију, одговара:

"Не бих то да коментаришем, али мислим да није неистина и било би логично да је то урадио. Он је човек који брине о својој земљи и има проблема са 'Татом', то је њихова највећа компанија, која запошљава 15.000 до 20.000 људи", каже Вучић.

Додаје да је Србија сплетом околности успела да доведе "Хестил" и каже да се долазак
Си Ђинпинга очекује у јуну, када би прича око "Железаре Смедерево" требало да се заокружи.

"Мислим да Кинези долазе са врло озбиљним бизнис планом. Они кад дођу овамо неће желети да праве само – како бисмо лоше назвали – "сирово железо", већ ће желети да направе неке нове, финалне производе. Уверен сам да ће њихове инвестиције бити велике и веома значајне", истиче премијер.

Каже да су Кинези у Србију дошли пре свега из тржишних разлога.

"Они желе да заузму не само српско и регионално тржиште, већ и да уђу у Европу. Сви ће морати њих да траже", напомиње Вучић.

Додаје да је сасвим јасно да после куповине луке Пиреј и "Железаре Смедерево", Кинези желе јаче позиције у источној и уопште у целој Европи.

"Ми смо са овом кинеском компанијом спремни да идемо на тржиште и спремни смо да у будућности побеђујемо на том тржишту. Радићемо са њима озбиљно и покушаћемо да подигнемо наш раст БДП-а већ следеће године на преко 3,5, а не само на три одсто", истиче Вучић.

Вучић: Борићемо се за РТБ "Бор" и "Ресавицу" 

Каже да сада остаје најмање 10 или 11 проблематичних предузећа.

"Највећи је РТБ 'Бор' и нећемо оставити раднике на цедилу, али нећемо ни 'Бор' оставити без рудника и топионице. 'Ресавица' је велики проблем јер ју је тешко направити профитабилном, али борићемо се", напомиње премијер.

Каже да би Мађари могли да купе "Азотару" и "Петрохемију", али да је Русима можда најлакше да купе "Петрохемију", а Мађарима "Азотару".

"Мислим да су Мађари заинтересовани и имају веома важног човека који је заинтересован за то", каже премијер.

Говорећи о буџету, истиче да би ове године требало да имамо двоструко мањи дефицит од оног који је добар и који је предвиђен са ММФ-ом.

"Успех Владе коју сам водио је у томе што су људи почели на одговорнији и озбиљнији начин да размишљају. Људи данас знају да избори нису ни коцка, ни игра, ни празна прича. Људи знају шта је будућност. Могли смо да повећамо плате и пензије, ја нисам хтео, јер нећу да купујем ничију вољу. Мислим да напорним радом, марљивошћу, озбиљношћу, одговорношћу треба да добијете поверење. Ако не можете да га добијете на то, боље да га не добијете", сматра Вучић.

Подсећа да је незапосленост била 26 одсто када је ушао у Владу, а да је данас 17,9 одсто.

"Наше је да пробамо да спустимо то на европски просек између 10,5 и 11 одсто", додаје Вучић.

Каже да је за њега лично Србија и мајка и најважнија земља, која се налази на европском путу и која жели најбоље односе са Руском Федерацијом.

"То је наша политика од које нисам одступио ни за јоту, нигде, ни пред ким и никада", каже Вучић.

"У кампањи никога нисам увредио" 

Каже да је максимални домет опозиције у кампањи био "Вучићу, педеру", а да су чак и то слагали.

"Кампања је била веома мирна, са никада мање инцидената. Ја никог нисам увредио у кампањи", објашњава Вучић.

Истиче да нема тензичне односе ни са ким.

"Све најгоре мислим о политици Пајтића, Шешеља и Двери, али ме никада нисте чули да сам иједну ружну реч рекао о тим људима од када сам председник Владе. Што се Дачића тиче, формирао сам са њим две владе и мислим да је Влада добро радила и сматрам да њихове личне увреде у кампањи нисам заслужио", истиче Вучић.

Каже да, ако СНС победи на изборима, могу се очекивати нова имена и нови људи.

"Ако бисмо добили подршку народа, имали бисмо динамични раст, не бисмо били у рецесији, радили бисмо вредно и марљиво, борићемо се за сваког грађанина Србије и бићемо успешни", обећава Вучић.

понедељак, 22. јул 2024.
24° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару