Пајтић: Покрајина у Суботицу уложила 500 милиона динара

Председник Покрајинске владе Бојан Пајтић рекао је да је војвођанска влада инвестирала 500 милиона динара у Суботицу у последњих годину дана, док Влада Србије уопште није инвестирала.

Приликом постављања камена темељца за изградњу нове пословно-производне хале за монтажу машинских и електромашинских елемената у индустријској зони "Мали Бајмок" у Суботици, Пајтић je рекао да Влада ниједну инвестицију није довела.

"Када погледате инвестиције у Суботици, од водоводне до канализационе и путне мреже, Народног позоришта, здравства, изградње ове нове хале, покрајинска власт је инвестирала више од 500 милиона динара у Суботицу у протеклих годину дана", навео је Пајтић.

Управа за капитална улагања Војводине издвојила је око 109 милиона динара за изградњу нове хале у индустријској зони "Мали Бајмок", где ће бити запослено око 200 људи.

Пајтић је истакао да је покрајинска власт до 2012. године довела велики број компанија у Суботицу, као што су "Сименс", "Сваровски", "Калцедонија", "Дункермоторен", "Норма група" и навео да је у тим компанијама запослено око 4.800 људи.

Градоначелник Суботице Јене Маглаи рекао је да се до краја године, због проширења капацитета страних фирми које послују у индустријској зони, очекује отварање још око 1.500 нових радних места.

Најављено је да ће радови на изградњи нове пословно-производне хале величине 2.100 квадратних метара у индустријској зони "Мали Бајмок" бити завршени до краја јула.

Зита Гурмаи подржала ДС

Председница Форума жена Партије европских социјалиста Зита Гурмаи потписала је отворено писмо које је Демократска странка упутила грађанима Србије уочи избора.

Председник ДС-а Бојан Пајтић оценио је да је Гурмаи "најистакнутији борац за женска права у Европи у последњој деценији" и да њена подршка демократама представља "велику част и задовољство".

"Она је више од 10 година председница Форума жена Партије европских социјалиста која обухвата све социјалдемократске и демократске партије нашег континента. Велика је част и то што је потписала подршку Демократској странци, зато што ДС јесте организација која се бори за права жена, бори се за поправљање положаја жена у српском друштву", нагласио је Пајтић.

Према његовим речима, жене у Србији нису плаћене једнако као мушкарци, који су и власници огромне већине непокретности иако су две трећине свршених студената жене.

"Та неправда се мора исправити, борба за права жена не може да стане, она мора да се наставља стално и да буде континуирана", додао је лидер демократа.

петак, 05. јул 2024.
17° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару