Вучић: Аеродром Поникве и производња муниције до августа

Председник Српске напредне странке Александар Вучић најавио је отварање за саобраћај аеродрома Поникве код Ужица и производњу муниције 12,7 милиметара у Узићима до августа ове године, поручивши да је за то Србији потребна стабилност и мир више него икада.

Вучић је, на конвенцији СНС-а у Ужицу, рекао да је много тога на Пониквама урађено у претходним месецима, али да није желео да буде отворен, као што су "неки други урадили са Лађевцима, па и данас тај аеродром не ради".

"Помоћиће наша држава, али ту ће бити потребна и помоћ и Ненада Поповића и других, да организујемо тур оператере из Русије, да слећу на Поникве", рекао је Вучић.

Додао је да ће тај аеродом моћи да прими све модерне авионе, чији ће туристи моћи да посете Златибор, Ужице, Вишеград, Мокру Гору...

Вучић је најавио и довођење инвеститора за покретање производње аутомобилскиих делова, чиме ће покушати да поправи релативно тешку ситуацију када је реч о броју незапослених.

Истовремено, како је додао, радиће се на ауто-путу до Пожеге и обнављању пруге Београд-Бар.
"И у том случају Ужице има већу шансу за привлачење инвеститора него што има данас", рекао је Вучић.

Лидер напредњака обећао је да ће се борити и за јужни део Златиборског округа, за Прибој, Пријепоље, Нову Варош, Чајетину, и да ће показати и да нешто мања места од Ужица нису и неће бити запостављена.

Истакавши да су Србији више него икада потребни мир и стабилност, Вучић је поручио да ће грађани Србије на предстојећим изборима бити пред дилемом - да ли да се врате у прошлост, у доба пљачкашке приватизације која је уништила све фабрике, или да иду у будућност, у којој ће деца остати на својим огњиштима, имати пристојне плате и живот.

"Претходне две године успели смо да зауставимо стрмоглави пад којем је Србија била изложена", рекао је Вучић.

Вучић је рекао да је Србија први пут после много година у плусу без приватизације од које би приходили за буџет.

"Петсто милиона евра смо платили камате у прва три месеца ове године, и успели да не будемо у минусу и да све исплатимо на време", навео је Вучић.

Додао је да намерно пред изборе није хтео ничији глас да купује, већ да хоће да се бори за бољу и успешнију Србију.

Вучић је поручио да је направљена здравија и боља Србија, што потврђују и међународне финансијске институције.

"Пре три дана су нам представници ММФ-а рекли нешто на шта сам поносан, а од њих је тешко извући било коју реч похвале. Они су рекли да је једно сигурно, а то је да ће онај ко буде наследио Вучића имати много бољу ситуацију у државној каси него што је имао Вучић", рекао је лидер напредњака.

Пренео је и да му је мађарски премијер Виктор Орбан пре неколико дана рекао да види да ће наредне четири године бити најбоље за Србију и да ће покупити све инвеститоре.

"Ми сада нижемо плодове нашег ранијег рада, од "Текласа" у Владичином Хану, до "Митроса" у Сремској Митровици, а обишао сам данас и Поникве, аеродром који изгледа предивно", рекао је Вучић.

Навео је да је данас насмејанији, јер што више анализира шта је урађено, како је рекао, све више види резултате.

Говорећи о прошлости и чињеници да смо од 2009. имали минус БДП-а од 3,6 одсто, и да смо се тек 2013. вратили на ниво од те године, Вучић је најавио да нас очекује наредних година динамични раст који доноси бољи животни стандард.

Критикујући претходне власти, Вучић је казао да за лоповлук постоји лек - оптужни акт, па затвор, али да за неодговорност, неозбиљност и лажи "тешко да може да се нађе лек, јер се ради о раку у поодмаклој фази који се тешко лечи".

"Желим да тај наш раст буде чврст, не брз. Желим да иде постепено, да не буду лажни кораци од седам миља, већ чврсти од миљу, али сви да виде да нема назад", поручио је Вучић.

Лидер СНС-а је грађане Ужица позвао да изађу 24. априла на изборе и истакао да избори нису коцка, нити игра, већ једна од најважнијих одлука коју неко може да донесе.

петак, 05. јул 2024.
19° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару