Вучић: Не злоупотребљавам своју функцију у предизборне сврхе

Премијер Србије и лидер Српске напредне странке Александар Вучић каже да не злоупотребљава своју функцију премијера током предизборне кампање у Србији. Истиче да ће председник општине Бор бити смењен уколико се успостави да је претио отказима онима који не дођу на митинг СНС-а.

"Нигде ни на који начин ни у пренесеном смислу нисте могли да видите да говорим лоше о било коме и да злоупотребљавам функцију у било ком смислу", рекао је Вучић новинарима након полагања камена темељца за хотел "Хилтон" у Београду.

Упитан да ли тиме што често отвара фабрике и полаже камене темељце злоупотребљава своју функцију премијера, Вучић је одговорио да ради исто као и раније и да жели да се дичи постигнутим резултатима, јер мисли да је то важно за Србију.

"То сте ме већ питали, али одговорићу вам опет. Радим исто као и раније, само се разликује, јер је другачија грађевинска сезона у зависности од годишњег доба. Нисам нимало вреднији него што сам био раније, само што сада не могу да примам Меркел, Путина и остале", додао је Вучић.

"Петровић ће бити смењен ако је претио људима"

Лидер СНС-а је, поводом навода да је председник општине Бор Живорад Петровић терао запослене и директоре јавних предузећа да присуствују митингу те странке, рекао да је срамота да ико икоме одређује за кога ће да гласа.

"Не знам да ли је то истина, али ако се потврде ти наводи, он више неће бити председник општине", рекао је Вучић.

Коментаришући аудио-снимак, на којем наводно Петровић у разговору са директорима јавних предузећа прети да ће дати отказе свима који не дођу на митинг СНС-а, Вучић је нагласио да не зна да ли је то истина, али да му се не допада што неки у том снимку траже алиби за сопствену неспособност и малу популарност.

"Нека људи слободно бирају и гласају. Имају довољно тога на основу чега могу да се одлуче. С једне стране имају чисту политику мржње, а с друге стране можда нешто друго, а можда и не, нека сами провере, нека виде и нека се слободно определе", рекао је Вучић.

"За разлику од других који су изговарали много теже речи од Братислава Гашића сада се праве да их никада нису изговорили. Ми смо то решили боље и одговорније од других", рекао је Вучић.

Додао је да је поносан на чињеницу да се током предизборне кампање није догодио ниједан инцидент, за разлику од 2012. када је, примера ради, на локалним изборима на Вождовцу било шест случајева са тешким повредама.

"Влада није водила негативну кампању ни против кога, као што је то био случај 2012. Ако се догоди да случајно победимо, биће чисто, да чистије не може да буде. Ако не, честитаћемо својим противницима", поручио је Вучић.

"Не знам ни ко ми је близак, ни ко удаљен од медија"

Вучић је изјавио и да су медији у Србији слободни, да му "не пада на памет" некога да цензурише и да је једини политичар који сме да одговара на сва питања новинара.

Коментаришући опаску новинара да поједини медији блиски њему не бирају речи на рачун његових противника, Вучић је рекао да не зна ни ко му је близак нити ко му је удаљен, већ да одговара свима на једнак начин, с једнаким поштовањем.

"Ја пустим, осмехнем се и одговорим онима који ми нападају родитеље за то што су радили пре 30-40 година. И ниједну реч не кажем на то... А ви бисте хтели да ја цензуришем неке друге, да зовем некога телефоном и да му наређујем да нешто ради или не ради? Не пада ми напамет", нагласио је Вучић.

Поручио је да сви медији раде по својој савести, како хоће.

"Медији у Србији су слободни и поносан сам на чињеницу што сам једини политичар који сме да вам одговори на свако питање и увек да дође да на таква питања одговара, за разлику од свих других", рекао је Вучић.

петак, 05. јул 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару