Вучић: Плате и пензије биће повећане на реалној основи

Председник СНС-а и премијер Александар Вучић изјавио је у Крушевцу да Србија први пут после много година нема дефицит у државном буџету, што даје могућност да се у наредном периоду на реалним основама повећају плате и пензије.

Александар Вучић је, обраћајући се на страначкој конвенцији, рекао да се, након прикупљања ПДВ и акциза, показало да Србија у прва четири месеца ове године после много времена нема дефицит.

Навео је да ће плате и пензије бити повећане на реалној основи, а не, као што се раније дешавало, уочи избора.

"Не желимо да купујемо било чију вољу и глас. Хоћемо програмом, планом за будућност, а не мржњом и нападима на друге, најчистијом позитивном кампањом победимо противнике и покажемо да не морамо псовкама и мржњом да побеђујемо било кога", рекао је Вучић.

Вучић је навео да је своје политичке противнике слушао током кампање, не би ли чуо бар једну идеју или план, али да је чуо само ружне речи на свој и рачун коалиције коју предводи.

"Видим да су кренули и на оца и на мајку, питам се шта је следеће, али не брините, широка су моја леђа, издржаћемо све то и нећемо им одговарати на исти начин, већ победом, радом и новим радним местима", рекао је Вучић.

Вучић је рекао да су сви који хоће да уложе у Србију добродошли и поручио грађанима и да ће, ако добије њихово поверење, грађани и владати Србијом, а не светске амбасаде, моћници или тајкуни.

Истакао је да се више неће дешавати да тајкуни, уз помоћ политичара, узимају велике кредите од банака, и поручио да се српске банке више због тога неће затварати.

"Имамо још посла по том питању, још много оних који су пљачкали наш народ, а који мисле да их рука правде није достигла. Стићи ће их, немојте да бринете", рекао је Вучић.

Онима које је, како каже, увео у владу и кад нису били потребни, ни математички ни политички, и супротно вољи сопствене страке, а који су им вратили тако што им се политика претворила у то да њихови митинзи у Арени почињу и завршавају са "Вучићу педеру", поручује да неће да им одговара на исти начин.

"Ми ћемо бринути и о вашој деци... А и то што сте говорили, слагали сте", рекао је Вучић.

Најављујући да ће нове фабрике бити отворене и у Крушевцу, наводи да грађанима не обећава куле и градове, али да са сигурношћу може да каже да ће бити боље, чему сведоче и речи мађарског премијера Виктора Орбана, Светске банке и ММФ.

"Хоћу да вас подсетим на речи људи из Светске банке пре два дана и шефа ММФ у југоисточној Европи. Они су рекли нешто на шта сам поносан, а они су строги и тешки у похвалама, да ће они који буду наследили Вучића имати много бољу ситуацију него што је Вучић имао када је постојао премијер.

"Куд ћете лепше речи", навео је Вучић, додајући и да је ММФ, који никада позитивне ствари не говори, говори о бржем опоравку Србије и да се томе радује.

петак, 05. јул 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару