Борко Стефановић: Објавити тајне уговоре и преиспитати докторате

Лидер Левице Србије Борко Стефановић обећао је у Књажевцу да ће та странка преиспитати и објавити све тајне уговоре и извршити ревизију споразума о пројекту "Београд на води". Срамота је што је деценијама лоша пијаћа вода у Зрењанину, рекао је Стефановић.

Према његовим речима, ако не буде било могуће да се изврши ревизија пројекта "Београд на води", Левица Србије је "једина партија која је спремна да изврши национализацију", уз одговарајућу компензацију арапском партнеру.

"Такође смо једина партија која је спремна да у потпуности прође кроз све уговоре који су до сада склопљени, да видимо ко је преко тих уговора стекао добит, на који начин и где је ту кршен закон", каже Стефановић.

Најавио је и преиспитивање свих доктората од 1981. до данас и ревизију акредитација за све приватне факултете.

Током боравка у Зрењанину, Борко Стефановић изјавио је да је "брука и срамота" што ниједна власт до сада није успела да реши проблем пијаће воде у том граду.

Стефановић је агенцији Бета рекао и да је Зрењанин био један од највећих индустријских и привредних центара Југославије, данас у том граду ради ретко које предузеће.

"Грађане Зрењанина, како сам данас чуо у непосредној комуникацији са њима, највише тишти недостатак посла, јер је ово био један од највећих индустријских и привредних центара некадашње Југославије. Данас ретко које предузеће ради, а тамо где и ради, плате су мизерне, без заштите на раду и синдиката", рекао је Стефановић.

Он је рекао да је Левица Србије једина партија спремна на то да и држава отвори фабрику, мада је додао да држава не треба да управља предузећима.

"Држава није лош власник, али је лош менаџер. Менаџмент треба узимати на конкурсу, запослити ванпартијске људе, добро плаћене", оценио је Стефановић.

Председник Левице Србије је најавио да ће на данашњем састанку са пољопривредницима из Ченте представити програм те партије за пољопривреду који предвиђа повећање субвенција, забрану продаје земље странцима и давање младим незапосленим пољопривредницима земље у закуп од 20 или 30 година по минималној цени.

"Желимо да омогућимо гарантовану откупну минималну цену пољопривредних производа и да кроз ревизију Споразума о стабилизацији и придруживању (ССП) зауставимо неконтролисан увоз меса и прерађевина и других производа у Србију, што уништава наше произвођаче", казао је Стефановић.

Левица Србије ће се залагати и да се оживи и сачува средњи слој становништва у Србији, да се повећају издвајања за школство, здравство, администрацију, војску и полицију јер су то, како је рекао, стубови државе.

"Ако се настави овакво смањивање плата и пензија од стране Вучићеве власти, средњи слој ће бити потпуно уништен, а без њега нема ни овог друштва", рекао је Стефановић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 05. јул 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару