Вучић: Србија побеђује и у Бриселу

Председник СНС-а Александар Вучић поручио је да многи у земљи, региону и свету не желе јаку Владу Србије, али да Србија упркос томе побеђује, и у Бриселу и на другим пољима.

"Потребно је рећи некима у региону који су били навикнути на то да Србија буде дежурни губитник, који су очекивали да ће и данас Србија бити поражена у Бриселу, па није, они који би очекивали да сваки дан буде поражена, а Србија је почела да побеђује и то им прилично смета", рекао је Вучић на предизборном митингу у Пожаревцу.

Понавља да неки не желе чврсту Владу Србије, да их има много у самој Србији, од различитих тајкунских центара моћи до политичара, којима је једино остало да вређају и од којих се уместо програма и бриге може само чути "мрзимо Вучића".

"Баш их брига за Србију, важно им је само да се дочепају власти", рекао је Вучић.

Онима у свету који не желе чврсту Владу Србије и који желе странке "на повоцу" и да преко њих остварују своје интересе, Вучић је поручио да док је председник никада неће дозволити да неко са стране управља земљом, ниједна амбасада, већ само грађани Србије.

Вучић је, осврћући се на негативну кампању својих политичких противника, позвао присталице да до победе на изборима дођу мирно и чисто.

"Смеју ми се политички противници, али ја нећу рећи ниједну ружну реч о њима, пустите њих да говоре, а ми ћемо лепо, мирно и чисто да дођемо до победе! Чисто, најчистије могуће", рекао је Вучић.

Нагласио је да се у Србији поштују људи свих вероисповести, припадници других народа.

"Нећу да чујем, не сме у Србији да се чују увреде на рачун Словака, ружна реч о Власима не сме и не може да се чује, јер то је Србија и никакве разлике не смеју да се праве међу људима", рекао је Вучић.

Навео је да је у претходне две године остварен динамични раст, да су стабилизоване јавне финансије, да нема више бојазни од банкротства, чему сведоче и речи из Светске банке да ће онај који дође после Вучића имати много бољу основу.

"Јуче сте чули мађарског премијера Виктора Орбана, који је рекао да је Србија у последње две године постала озбиљна и угледна држава, мало ли је када то чујете од премијера једне европске земље?", навео је Вучић.

Додао је да повратак у прошлост значи повратак у пљачкашке приватизације, да владају они који су у Пожаревцу и другим местима Браничевског округа уништили све, истичући да Србији не треба прошлост у којој ћемо ићи у сукоб са свима, у којој ћемо бити европски губавац, што би многи у региону желели.

Вучић је рекао и да ће плате у јавном сектору и пензије расти, али на реалним основама, а не, као што се раније дешавало, само пред изборе, како би се куповали гласови грађана.

Подсетио је и да ће у понедељак бити потписан уговор за Железару у Смедереву, што ће бити велика инјекција за целу Србију.

"Нека нам је срећна Железара, која ради, јер смо је наследили са катанцем", рекао је Вучић.

субота, 06. јул 2024.
20° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару