Пастор: Обавестићу међународне институције о фалсификовању

Председник Савеза војвођанских Мађара Иштван Пастор најавио је да ће тражити састанак са руководиоцем мисије ОЕБС-а како би презентовао сва расположива документа и информације о фалсификовању потписа за изборну листу "Мађарски покрет - др Корхец Тамаш".

Иштван Пастор је у изјави Танјугу рекао да ће о томе обавестити и руководство напредњачког блока у европском парламенту и да ће тражити могућност да се састане са шефом Делегације Европске уније у Србији Мајклом Девенпортом.

Како је истакао, сви морају бити упознати са оним што се дешава око "поткопавања фер и поштених избора заказаних за 24. април". 

"Републичка изборна комисија синоћ је око поноћи прогласила збирну листу за изборе на којој се налази листа 'Савез војвођанских Мађара - Иштван Пастор'. Ми то прихватамо са великим задовољством јер смо у рекордном року прикупили више него што је потребно исправних потписа", рекао је Пастор

Додао је да "са задовољством морам да констатујем да изборна листа са псеудонимом 'Мађарски покрет - др Корхец Тамаш', која је предата од стране Демократске заједнице војвођанских Мађара и Демократске заједнице Хрвата није на збирној листи будући да је њихов јучерашњи приговор одбијен једногласном одлуком РИК-а од 35 према нула".

Пастор је нагласио да једногласна одлука РИК-а, за коју су гласали сви представници и опозиције и странака на власти, упућује на то да та комисија није доносила политичку већ стручне одлуке.

"Листа под песудонимом 'Мађарски покрет' је ухваћена у криминалној радњи фалсификовања јавне-судске исправе и то је најстрашније што се може десити листи на којој се налазе адвокати, правници и професор права", нагласио је Пастор.

Према његовим речима, никада се овако нешто није десило у мађарској заједници и то вређа права и осећања свих грађана.

Апеловао је да се истражни поступак убрза и да се открију прави елементи и починиоци тих кривичних дела, а уједно је упутио апел и носиоцима осталих листа који су, како је рекао, били поштени у истицању својих кандидатура да се придруже његовом позиву за убрзање истраге како би се стекли услови за фер и чисте изборе.

Пастор је Мађарском покрету и странкама које стоје иза њега јавно упутио питања где су објавили позив за прикупљање потписа у Београду, Шапцу, Краљеву, Лозници, Бајиној Башти и другим општинама централне Србије.

субота, 06. јул 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару