Селаковић: Грађани на изборима бирају пут развоја

Од када је у априлу 2014. Српска напредна странка преузела одговорност за руковођење Србијом и када је председник СНС Александар Вучић постао премијер, читава Србија је могла да види како се у држави ствари крећу на боље, како се проблеми решавају и како се води земља од једне чврсте и јаке владе, рекао је у Прибоју потпредседник СНС-а Никола Селаковић.

"И овог 24. априла грађани Србије имају озбиљан и важан избор - или ће избрати пут којим ће у будућности Србија наставити да се развија или избор којим ће почети да се враћа у прошлост и несрећне деведесете или пљачкашке приватизације и суноврат привреде из двехиљадитих година", рекао је Селаковић.

Према његовим речима, политика Александра Вучића и СНС-а јесте политика која је довела до тога да Србија напокон после више деценија почне да побеђује на свим пољима било да је реч о пољу финансија, било пољу привредног развоја.

Он је указао да смо после више година рецесије ушли у период раста - "имали смо прогнозираних око нуле или у минусу привредни раст, а изашли смо на 0,8 одсто".

"У овој години од стране међународних финансијских инситуција прогнозирано нам је да то буде раст од 1,8 одсто, а последњи показатељи, нарочито нада да ћемо закључити уговор са кинеским партнерима за Железару, уливају нам наду и дају још чвршће уверење да ћемо имати привредни раст који ће се кретати ка два процента", навео је Селаковић.

То, како је рекао, значи да нам је у наредним годинама загарантован раст на два и по, три одсто, што ће омогућити и раст пензија и раст плата у јавном сектору.

Селаковић је напоменуо да је у протекле две године, за време Вучићеве владе у Србији новоизграђено и реконструисано ауто-путева и путева и железничких праваца за преко 300 километара више него у четири-пет влада заједно.

"Само мостова је изграђено 267", нагласио је потпредседник СНС-а.

Он је додао да је ова Влада довела је до тога да међународни углед Србије на никад вишем и никад бољем нивоу.

"Тај углед помогао нам јепомогао не само да остварујемо победе на спољнополитичком плану већ и унутарполитичком. Као једна од најважнијих победа на унутарполитичком плану јесте 120.000 нових радних места, за мање од две године", напоменуо је Селаковић.

Грађане Прибоја је такође подсетио на број посета премијера том граду.

"Ако погледате колико је наш Александар Вучић боравио у Прибоју за ове две године видеће да толико пута није боравило неколико претходних председника влада Србије", навео је Селаковић.

Он је указао да шпански инвеститори планирају да у јуну у Прибоју отварају нова радна места, истичући да је првих 20 Прибојаца већ на обуци у Шпанији.

"У наредне две године у слободној зони Прибој у плану је је отварање још до 300 нових радних места", навео је Селаковић и указао да је Влада уложила велике напоре, енергију и спремност да реши питање фабрике аутомобила Прибој - ФАП.

субота, 06. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару