Дачић: Србији потребна ЕУ али и братски односи са Русијом и Кином

Председник Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић рекао је да су последице 5. октобра 2000. године, када је са власти свргнут Слободан Милошевић, негативне. Драган Марковић Палма је истакао да је приоритет да се помогне српском пољопривреднику.

Ивица Дачић је на предизборној конвенцији у Чачку рекао и да су они који су извели 5. октобар данас вероватно незадовољни, а да се можда и кају.

"Највеће последице тог 5. октобра су негативне, то су распродата предузећа, људима су укинута радна места, створено је безнађе за људе који са 50 година морају изнова да траже запослење, земља је враћена уназад и укинута су она права која смо имали за време Тита", рекао је Дачић.

Навео је да је захваљујући Слободану Милошевићу створена Република Српска и донета Резолуција 1244 захваљући којој је, како је рекао, "опстало Косово".

Дачић је рекао да је Србији потребна Европска унија да би се економски развијала, али да не треба да иде у ЕУ на штету односа са традиционалним пријатељима као што су Русија и Кина.

"Ми знамо шта је наш стратешки циљ, а то је улазак у ЕУ, али исто тако знамо да је наш национални и државни интерес да сачувамо односе са Русијом, са којом и даље треба да развијамо братске односе", истакао је лидер социјалиста.

Поред њега на трибини, чији је почетак каснио 50 минута, говорили су још и лидери Јединствене Србије, Зелених Србије и Комунистичке партије Србије Драган Марковић Палма, Иван Карић и Јосип Јошка Броз.

На трибини су говорили и председници чачанских одбора ЈС-а и СПС-а Владан Словић и Вељко Неговановић, који је и кандидат СПС-а за градоначелника Чачка и студент Алекса Жуњић, који је одборнички кандидат те странке у Чачку.

Драган Марковић Палма посебно се осврнуо на проблеме пољопривредника и пољопривредне производње.

"Наш приоритет је да помогнемо српском пољопривреднику. Свако од њих жели да зна шта ће и по којој цени моћи да прода идуће године да би знао шта да сеје и сади ове године", рекао је Марковић.

Марковић је истакао да смо "ми ти који треба да обезбедимо стабилно тржиште и сигурне откупне цене", и додао да пољопривредницима не требају саветници, већ политичари који треба да обезбеде тржиште, наведено је саопштењу из Главног одбора СПС-а, коалиционог партнера ЈС.

"Ако морамо да увозимо немачке аутомобиле, не морамо да увозимо немачке јабуке. И заложићемо се да се на рафовима маркета у Србији налазе српски производи. На све начине морамо помоћи српског пољопривредника", рекао је лидер ЈС-а.

субота, 06. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару