Гојковић: Одлуку о будућности жене не смеју препустити другима

Чланица Председништва СНС Маја Гојковић поручила је у Алибунару да је важно да жене у Србији изађу на изборе 24. априла и да одлуку о будућности АП Војводине и Србије не препусте неком другом.

"Видимо да се сви удружују против СНС-а и Александра Вучића и лако се може догодити да се после избора, ако сви они буду имали и један глас више, удруже против Вучића. Зато је важно да изађемо на изборе и одлуку о нашој будућности и будућности наших породица не препуштамо другима", нагласила је Гојковићева.

То је, како је нагласила, посебно важно за Војводину "како бисмо сви били равноправни грађани, јер смо сведоци како ДС и Бојан Пајтић упућују увреде свима који не мисле као они".

"Ми још увек чекамо извињење ДС женама због увреда које су на рачун жена упутили фукнционери те странке. Још увек чекамо и извињење Пајтића словачкој националној мањини и свим мањинама у нашој земљи", рекла је Гојковићева, истичући да се грађани 24. априла подршком СНС-у и Александру Вучићу опредељују за модерну Србију, заједничку кућу за све који у њој живе.

Гојковићева је навела и да председник СНС Александар Вучић чини све како би Србија била уређена земља, у којој ће бити више посла и препознаје значај и потенцијал који жене имају.

Томе у прилог, како је рекла, говори и чињеница да је на листи коју предводи СНС за републичке изборе 98 жена кандидата за место посланика истичући да је важно да се глас жена чује.

"Има нас у парламенту, у влади, а морамо да се заједно боримо да нас буде више у локалним самоуправама, јавним предузећима...", поручила је Гојковићева, која је разговарала са женама у Алибунару и посетила изложбу етно радова жена из више удружења.

Гојковићева је навела да су у парламенту, зајваљујући Женској парламентарној мрежи, која је формирана на иницијативу посланица СНС, усвојени многи закони којима су створени услови за бољи положај жена и заштиту трудница и породиља од отказа и додала да ће ускоро доћи до увођења посебног броја како би жене могле анонимно да пријаве кршења својих права и дискриминацију на радном месту.

Функционерка СНС-а је рекла да је посебно важно економско оснаживање жена и напоменула да је Влада Србије посебну пажњу посветила женском предузетништву и ове године определила милион евра за ту намену.

"Нама је циљ да имамо што више економски јаких жена и да буде што више радних места за жене. Жена када је економски јака она више брине и о својој заједници и друштву, не само о породици, закључила је Гојковићева.

субота, 06. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару