ПС: Срамотне увреде на рачун Вучића на митингу

Члан председништва Покрета социјалиста Бојан Торбица каже да су на конвенцији СПС-а одржаној јуче у београдској Арени изречене срамотне увреде на рачун председника Републичке Владе и председника СНС Александра Вучића и да је на тај начин део чланова и руководства СПС-а захвалио Вучићу на залагању и одлуци да та странка буде део Републичке владе.

Торбица, који је и председник Покрајинског одбора ПС за Војводину, у писаној изјави достављној Танјугу каже да је 2014. године СНС чак и без посланика других партија са своје коалиционе листе имала довољну већину за самостално формирање Владе, али да је упркос томе Александар Вучић омогућио СПС-у да буде део Владе.

"На јучерашњој конвенцији СПС-а у београдској Арени, као знак захвалности и поштовања Александру Вучићу, део чланова и руководства СПС је скандирао 'Вучићу педеру'. Срамота. Докле ће руководство СПС-а бити спремно да иде са својим лицемерјем и како их није срамота да се тако односе према човеку који им је пружио руку и дао шансу да после више од једне деценије почну да раде у интересу Србије и њених грађана", упитао је Торбица.

Поставио је питање да ли ће, како се наводи у изјави, "руководство СПС-а имати толико људскости да се јавно извини и огради од функционера који су организовали и наложили скандирње на улазу у београдску Арену".

Торбица каже да су се поједини чланови руководства Социјалистичке партије Србије хвалили друžжењем са криминалцима који су извикивали увреде председнику Владе, у којој, како је истакао, захваљујући његовој доброј вољи седе.

"У кампањи су говорили да је Србију опоравила и унапредила влада Демократске странке, вређали су друге чланове коалиције, себе прогласили једином партијом левице, а сада су најзад преузели улогу псовача и отворених мрзитеља Александра Вучића. СПС је у овој кампањи постао доказ оне народне: не знам зашто ме толико мрзи, нисам му никакво добро учинио? Александар Вучић вам је учинио пуно добра, па му као у народној изреци и враћате", нагласио је Торбица.

Према његовим речима, "то се и могло очекивати од руководства партије која се свог оснивача Слободана Милошевића сети само уочи изборне ћутње, пошто је и он актуелном руководству СПС довољно добра учинио да га мрзе колико и Александра Вучића".

Торбица је на крају поручио да не зна да ли Александар Вучић очекује извињење од руководства СПС, али да здрав разум и већина грађана Србије сигурно очекује.

недеља, 07. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару