Селаковић: Породична плантажа пример да Србија има перспективу

Потпредседник Срспке напредне странке Никола Селаковић у селу Жучковац, у општини Соко Бања, обишао је 13 хектара плантаже јабука у које је српски инвеститор из Тополе Страхиња Јокић уложио око пола милиона евра, и своје плодове извози на тржиште земаља Европске уније.

Ово показује да је у Србији добар предузетник успео да направи фабрику под отвореним небом која ће моћи да запошљава још више људи, рекао је Селаковић, напомињући да Јокић није имао помоћ ни од државе ни од општине у свом подухвату.

Према њеогвим речима, Страхиња Јокић и његов син Милош, који се након школовања у иностранству вратио у Србију, примери су домаћих инвеститора који су у последње две године успели да овде развију своју производњу која раније у том крају није ни постојала.

"Ово је добар пример породичног посла и порука за све младе људе да имају перспективу у Србију", закључио је Селаковић.

Влада Србије ће, како је указао, кроз нову политику субвенционисања пољопривредне производње, директним улагањима у технику и све што је потребно за обраду земље, субвеционисати 50 одсто набавке нових трактора, прикључних машина, материјала који су потребни за пластенике, противградну заштиту.

"Са своје стране ћу се као члан руководства СНС, министар у овој Влади, или на било којој позицији да будем, или да не будем у будућности, трудити да овакве људе подржимо", нагласио је Селаковић.

Према његовим речима, држава има највеће савезнике у људима попут Јојића, који нису изнели свој капитал из земље, већ су га уложили у своју земљу.

"То је показатељ да је Србија постала и сигурније место за овакву врсту инвестиција, а уз финансијску помоћ, било од одговарајућих фондова, било од министарства, а у будућности може да се покрене читав овај крај", сматра потпредседник СНС.

Указао је да се на плантажи Јокића узгајају сорте јабука које у различитим циклусима од краја августа до новембра месеца пристижу са својим родом.

Страхиња Јокић је захвалио на посети министру, представницима кабинета премијера, као и министарства пољопривреде, истичући да би уз њихову подршку читав крај могао доћи до значајних резултата, не само са јабукама, које су, како је навео, јако скупе у узгоју, већ и шљивама и вишњама и трешњама и другим воћем.

Јокићев син Милош је додао да његова породица жели својим примером да подстакне и остале произвођаче из овог краја да следе њихов пример. Изразио је наду да ће у будућности имати подршку и од Министарства пољопривреде, напомињући да ако она изостане, то их неће обесхрабрити да наставе путем који су кренули.

недеља, 07. јул 2024.
24° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару