СНС: Уједињени за бољу Србију и Војводину

Лидер Српске напредне странке Александар Вучић рекао је да ће у Новом Саду ускоро бити отворене две велике фабрике, "Лир" и "Делфај", које ће запошљавати 5.000 људи.

Александар Вучић је на предизборном митингу СНС-а у Новом Саду истакао и да нема тог извештаја који ће да каже да је Србија у минусу.

"Нема те Светске банке, нити ММФ-а која ће да каже да је Србија лоше радила. И на светској Дуинг бизнис листи, листи која рангира земље по критеријуму стања у пословној клими, порасли смо за 32 места, а ове године ћемо порасти за нових 10 до 15 места", рекао је Вучић.

Лидер напредњака је констатовао да не може све преко ноћи да се уради, и да је разумљиво што су људи нестрпљиви, јер тешко живе, али их је замолио да погледају рад и посвећеност и да ипак виде да се ствари померају и да иду на боље.

"И ствари ће бити боље, и то заједничким радом можемо да урадимо", рекао је Вучић.

Упозорио је да сви који желе слабу Владу Србије лако се уједињују "у року од два-три сата, а око фотеља ће им бити потребно два минута".

"И ту међу њима нема никакве разлике нити идеологије. Све ће да ураде како би се дочепали власти. Они то не могу да допусте ни да поднесу, ни спортски ни џентлменски ни као политичари и зато иду те псовке. А ја им гарантујем, уместо псовки, да ћемо да бринемо и о њима и њиховој деци и да ће живети у бољој будућности, Војводини и бољој земљи него што су је они нама оставили", рекао је Вучић.

Својим политичким противницима Вучић је поручио да не шире мржњу уколико им народ не укаже поверење.

"Војводином сте управљали 16 година и довели до тога да 26 од 44 општине буду испод просека Србије. Па, како сте то успели, није за то крив неко други, ви сте управљали сви заједно, а не неко други", поручио је Вучић.

Према његовим речима неки могу да губе власт с осмехом, а неки морају да се држе за фотељу до последњег тренутка, "као да бране све што имају".

"Није власт најважнија, важнији су образ и част, и зато никога нећемо да молимо и ни пред ким да плачемо. Они су ме оптуживали за то како некима попуштамо у свету, а онда су рекли како смо за неку екстремну политику, а ми смо само штитили наше интересе", рекао је Вучић.

Лидер напредњака подсетио је да је Влада Србије у претходне две године дала све од себе, да је радила сваког дана, напорно, како би поставила темеље нормалне и пристојне Србије, која је уважена свуда у свету, која држи до себе, достојанствено брани и штити своје националне и државне интересе, која је градила мир и стабилност, и била сидро сигурности у региону.

"Војводина заслужује боље"

Председник Социјалдемократске партије Србије Расим Љајић рекао је у Новом Саду да Војводина заслужује боље, да се 20 година говори да је Војводина житница Европе и локомотива развоја Србије, а да је данас ситуацију таква да је стопа незапослености у Војводини 22 одсто.

"На изборима 24. априла имамо прилику да суштински променимо Војводину, овде у центру Новог Сада, у центру мултуетичности и мултикултуралности поручујем свим припадницима националних мањина: нека вас не плаше нашом листом јер ми хоћемо да ујединимо и већину и мањину, и Срем и Банат и Бачку, и целу Србију како би живели боље", рекао је Љајић.

Чланица председништва СНС-а Маја Гојковић је рекла да 24. априла нису обични избори, већ да ће тог дана свако одлучивати како ће изгледати будућност Србије, Војводине и локалних самоуправа.

Позвала је грађане Војводине да, како је рекла, "не гледају кроз наочаре Бојана Пајтића јер кроз њих могу да виде Хетерленд, Каменицу 2 и увреде националних мањина".

Председник ПУПС-а Милан Кркобабић је рекао да Пореска управа ових дана рекла да су порески приходи за прва три месеца повећани за 20 милиона.

"Чујем ових дана да смо добили озбиљног купца за Железару у Смедереву, то је рекла Влада Србије са Александорм Вучићем на челу, а ја кажем да тако побеђује Србија. Чујем ових дана да ће 12.000 пензионера ове године ићи на бањско лечење, то је рекао Александар Вулин, а ја кажем да тако побеђује Србија", рекао је Кркобабић.

Потпредседник СНС-а Игор Мировић је рекао да у историји постоје преломни тренуци и да се сада налазимо пред једним таквим тренутком.

"Поносимо се нашим именом - Александар Вучић, а наше презиме говори о ономе шта радимо, о економском опоравку о привлачењу инвестиција и оно гласи - Србија побеђује", рекао је Мировић.

Данас се обележава Међународни дан Рома, а присутнима се обратила представница ромских удружења Јелена Јовановић која је рекла да је први пут схватила да политички активизам може допринету побољшању положаја Рома.

"Стојим овде пред најјачом странком, а то је СНС, и поручујем да сви заједно можемо отићи у бољу будућност уколико смо уједињени. Својим сународницима шаљем поруку да верујем овој влади која на делу показује да смо равноправни чланови овог друштва", рекала је Јовановић.

Потпредседник СНС-а Горан Кнежевић је, уз констатацију да никада на једном месту није видео толико људи, истакао да ће се Србија 24. априла наћи на раскрсници два пута.

Председник Градског одбора СНС-а Нови Сад Милош Вучевић, који је и градоначелник Новог Сада, рекао је да је Нови Сад доказ да може боље и да је актуелна градска администрација долазећи на власт пре три године затекла пустош и ситуацију да су сва јавна преузећа уништена и покрадена.

"Знате ви о коме ја причам, можете их звати жути, или зелени или наранџасти, они су лопови, крали су од народа, крали су од деце. Обећавали су да ће дневно производити 100.000 здравих оброка за децу, а произвели су нула оброка. Нови Сад им је пре три године рекао збогом, а и Војводина ће им 24. априла рећи збогом јер нећемо више да слушамо да је Београд за све крив већ хоћемо заједно уједињени да идемо напред у бољи живот", рекао је Вучевић.

четвртак, 25. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару