Полемика СНС и ДС о урбанистичким решењима у Новом Саду

Градски одбор Демократске странке из Новог Сада упозорио је да је актуелна власт у том граду од почетка године усвојила чак 16 планова детаљне регулације везаних за урбанистичка решења и да Нови Сад за неколико година "неће личити на себе" уколико се они и примене. СНС одговара: ДС понавља лажне оптужбе.

ДС је упозорила да актуелна власт предвођена СНС-ом, како се примичу избори 24. априла, убрзано усклађује урбанистичке прописе са потребама себи блиских инвеститора и њиховом жељом за брзом и лаком зарадом.

Од почетка ове године, према сазнањима ДС, усвојено је чак 16 планова детаљне регулације, што је више него у читавој 2015. када је прихваћено тек 14 таквих аката.

Наводи се и да је до краја 2014. године градска власт укупно усвојила свега 13 планова детаљне регулације, што значи да је у 2016. за само десетак недеља израдила више урбанистичких аката него у прве две трећине свог мандата.

"Таква хиперпродукција урбанистичких докумената који прописују услове и начин градње у финишу мандата одлазеће власти убедљиво показују како урбанистичка политика, која представља једну од кључних полуга развоја сваке локалне заједнице, у Новом Саду заправо и не постоји", пише у саопштењу ДС.

Демократе су оцениле да је градска власт пословне инетерсе неколицине својих људи и фирми прогласила за своју урбанистичку политику, на штету општих интереса и свих грађана Новог Сада.

"Подсећамо да је градска власт скинула заштиту са више објеката у граду него ли све претходне генерације локалне власти заједно. Дозвољена спратност објеката је у свим новим плановима удвостручена, а укупна површина увишестручена. Случај изградње стамбено-пословног комплекса код Главне поште којим ће доминирати солитер од 13 спратова само је најпознатији пример вандалског односа СНС према Новом Саду", додао је ДС.

Подсетили су и на рушење комплекс старих заштићених кућа од трске, како би уместо њих били подигнути солитери високи по девет спратова, а да је план и да деветоспратнице никну и у блоку код Новосадског сајма.

ДС додаје да је на месту приземне куће у Улици браће Рибникара градска власт сада одобрила градњу солитера од чак 12 спратова, а на слободној парцели код стадиона "Карађорђе" планира се изградња објеката од 10 спратова.

СНС: Циљ лажних оптужби атмосфера хаоса

Новосадски одбор СНС саопштио је да представници режима Бојана Пајтића у Новом Саду понављају лажне оптужбе које имају за циљ само стварање атмосфере хаоса и приказивања Новог Сада као нестабилне средине за садашње и будуће инвеститоре.

Они то чине у немоћи да било шта конкретно и конструктивно понуде грађанима у овој предизборној кампањи, а вођени искључиво патолошком мржњом према Српској напредној странци, свесно чине штету свим становницима Новог Сада, наводи се у саопштењу ГО СНС Новог Сада.

"Демократска странка, након 16 година пљачке Новог Сада и Војводине током којих су затваране фабрике и људи остављани без егзистенције, не може ништа да понуди грађанима осим мржње и деструктивности", наводе напредњаци.

Они истичу да са друге стране, највећи циљеви СНС и градоначелника Милоша Вучевића остају борба за свако ново радно место, привлачење инвеститора и свеукупни развој и прогрес Новог Сада.

петак, 26. јул 2024.
18° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару