Сијарто: Да сам Србин, гласао бих за СНС

Да сам Мађар који живи у Србији, гласао бих за Савез војвођанских Мађара, а да сам Србин, онда за СНС, рекао је министар спољних послова Мађарске Петер Сијарто на страначкој конвенцији Српске напредне странке у Панчеву и то на српском језику.

Сијарто је, говорећи и на српском и на мађарском језику, истакао да је дошао као пријатељ српског премијера и да за једну српску странку у данашње време обраћање једног мађарског министра значи само једно – подршšку.

"То није увек било тако. Али, захваљујући влади Александра Вучића односи Србије и Мађарске су на највишем нивоу у историји", рекао је мађарски министар.

"Дошао сам да вам пренесем да Мађарска веома цени све напоре Србије. Између наших држава у последње време дошло је до историјског поверења", рекао је мађарски министар и истакао да су тиме две државе показале добар пример целој Европи.

"Створили смо такво међусобно пријатељство на које с правом може да буде поносан сваки Србин и сваки Мађар", рекао је Сијарто.

Он је навео да је Мађарској у интересу да Србија буде јака, земља за поштовање, као и да је то интерес Мађара који живе у овој земљи, који су најјача спона између Србије и Мађарске.

Сијарто је рекао да је Влада Србије у последње време показала добре резултете, економски напредак, признат широм Европе, и да је постала јака земља за поштовање у свету.

Према његовим речима, Србија заслужује да буде чланица Европске уније и на том путу може да рачуна на Мађарску, која неће дозволити да је институције у Бриселу или друге инстанце блокирају.

Сијарто, који је функционер мађарског Фидеса, поручио је на страначком скупу Српске напредне странке у Панчеву да је Мађарска максимално привржена брзом уласку Србије у ЕУ и да веома цени све напоре које Србија чини.

"Србија је ушла у нови период своје историје, процес интеграција Србије напредује темпом који до сада није виђен и Србија завређује да буде чланица ЕУ", рекао је Сијарто и додао да Србија може да буде поносна и на то како се односи према националним мањинама.

"Мало је високих функционера из других држава који би дошли на овакав скуп да говоре лепо о нечијој влади", рекао је лидер СНС-а Александар Вучић, захваливши се Сијарту.

Он је подсетио да је на свим важним скуповима у Бриселу Србија могла да рачуна на неколико пријатеља, међу којима је увек био Сијарто.

"Није му никад било тешко да подржи Србију и није то сматрао губљењем времена", рекао је Вучић и додао да му је за то бескрајно захвалан.

Вучић: Многи у свету желе слабију Владу, не дозволите то

Председник СНС-а истакао је да је важно да грађани изађу на изборе 24. априла, јер сви који то не учине гласају за прошлост.

"Многи у свету желе слабију српску владу, да се играју са Србијом како хоће, а на вама је да то не дозволите", поручио је Вучић и позвао грађане да изађу на изборе и гласају по савести.

Вучић је додао да је избор између прошлости, оличеној у пљачкашким приватизацијама и изолацији, и будућности коју нуди СНС – јасан и недвосмислен.

Вучић је навео да су ти који би да врате Србију у прошлост оставили хиљаде радника у Панчеву и широм Баната без посла и да су само гледали како ће да буду богатији.

"У прошлост би нас водили они који су несрећни што не виде ни десети, ни двадесети део људи који су данас овде у Панчеву пред нама, сада говоре лоше и о припадницима мањина. Нећете у Србији говорити лоше ни о Мађарима, ни о Словацима, Русинима, јер је Србија пристојна земља у којој има места за све и у којој су сви исти", рекао је Вучић.

Наводећи да ће ускоро у Србију доћи председник руске владе, са којим ће бити договорена цена гаса у наредних пет година, Вучић је рекао да ће ускоро бити решен проблем снабдевања гасом "Азотаре", "Петрохемије" и МСК у Кикинди.

На тај начин ни "Азотара" ни "Петрохемија" неће имати проблема, рекао је Вучић и додао да је то постигнуто зато што Србија није увела санкције Русији.

На повике из публике да је народ Србије гладан, Вучић је рекао да зна да се живи лоше, али да се труди и бори да дођу нове инвестиције и да се отворе нова радна места.

Он је захвалио грађанима и пензионерима што су разумели да су тешке мере неопходне како би се смањио дефицит и земља кренула напред.

"Има много сиромашних, немојте да је неко дирнуо у неког зато што је рекао да је сиромашан, борићемо се још десет година да не буде сиромашних, али ћемо сваког дана бити на бољем путу и да покажемо да земља може много боље", поручио је Вучић и додао да ће и земљорадници добити више новца него што су очекивали.

Говорећи о својим политичким противницима, Вучић је рекао да они немају никакав програм и да једино показују мржњу, те поручио да СНС излази са планом за Србију и за Војводину, у којој "они" владају 16 година без икаквог резултата.

"Ако је 'Вучићу, педеру' највећи и озбиљан аргумент, а, узгред, нисам то што говоре, иако не мислим да је то много важно... Али, чак сте и за то морали да слажете", приметио је Вучић.

петак, 26. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару