Полемика СНС-а и ДС-а о медијском извештавању

Медија центар Српске напредне странке за Војводину, поводом, како кажу, тенденциозно замишљеног представљања изборних листа на Радио-телевизији Војводине, саопштио је да СНС јавно апелује на медијску неутралност у изборној кампањи. Демократска странка наводи да је уредништво РТВ-а професионално припремило састанак на којем су оквирно дати услови представљања.

"Српска напредна странка обавештава јавност да је близу доношења одлуке да не учествује у представљању на РТВ-у", наводи се у саопштењу СНС-а.

Из Медија центра СНС за Војводину истичу да је на сугестију представника те странке да предложена питања сугеришу промену уставно-правног поретка Србије и да се из питања наслућује да су угрожене националне мањине у Војводини, руководство РТВ-a одлучило је да организује неку врсту гласања, у којем представник Српске напредне странке није желео да учествује.

"Српску напредну странку интересују фер и демократски услови, који ће свакој странци омогућити једнаке услове да представе програм своје странке, а једино гласање које СНС сматра за битним јесте гласање на изборима, када народ даје свој коначан суд", закључује се у саопштењу.

Тим поводом огласила се и Демократска странка која објашњава да је, на састанку партија које ће учествовати на изборима са уредништвом Радио-телевизије Војводине, представник Српске напредне странке Дамир Зобеница вређао представнике ДС-а, а потом и остале, називајући их непостојећим и неважним.

У оквиру законске обавезе РТВ је позвала представнике странака које ће учествовати на изборима за Скупштину Војводине како би се закључио споразум о начину представљања кандидата.

Демократска странка у саопштењу истиче да је уредништво професионално припремило састанак на којем су оквирно дати услови представљања и оквирна питања.

Незадовољан питањима, Зобеница је покушао да главном уреднику РТВ-а издиктира своју верзију питања, "не марећи за опаске представника других странака да је сама помисао да било који политичар новинарима диктира питања скандалозан и недопустив", наводи ДС.

ДС наглашава да се састанак завршио у непријатној и понижавајућој атмосфери и поручује да "одлучно стаје у одбрану новинара и новинарске професије".

"Нико, ма којој странци припадао, нема права да цензурише, диктира или ограничава представнике медија. СНС има богату историју увреда упућених новинарима, али чини се да из ње још увек ништа нису научили", констатује ДС.

петак, 26. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару