Вучић: Важни избори, никад није било више различитих интереса

Ови избори пред нама су важни за Србију, јер ми се чини да никад није било више различитих интереса, који са свих страна покушавају да промене пут Србије, да она не буде стабилна земља, да не иде сигурним путем напред, изјавио је лидер СНС-а Александар Вучић на предизборном митигну те странке у Нишу.

"Одједанпут, по сваку цену желе власт и не постоји увреда коју нисте чули. Када погледате неке телевизије, прочитате неке новине, најјачи могући аргумент да за њих гласају је када кажу 'Вучићу, педеру', а све друго што им остане када их питате за програм, како ће нешто да спроведу у дело, од тога ништа, само остане – ми мрзимо Вучића, хајде да га сменимо па ће нам бити добро", изјавио је лидер напредњака.

А његов је одговор на то, како је рекао, 'то је лепо, имате право да мрзите, али то није лоше за нас, већ за вас, драги пријатељи'...

"Ко мрзи то њега мучи, и зато ћемо све да урадимо да бисмо живели у бољој и лепшој Србији, да урадимо све што је добро и за њих и њихову децу", поручио је Вучић својим политичким опонентима.

Пред нама је, додао је, једноставан избор – или сте за прошлост или за будућност, за прошлост – за оне који су учествовали у пљачкашкој приватизацији, који су ојадили сва предузећа, или за оне који свакога дана једино што умеју да кажу то је –  гласајте за нас, све ће бити много лепо.

"'Мрзимо Европу и све друге.' А да ли су направили неку економску рачуницу, знају ли куда би то Србију довело, да ли желе да Србија поново буде губавац света, да немамо никакав углед?", запитао је Вучић и додао да се шест пута састао са Ангелом Меркел, шест пута са Путином, са шефом Европске комисије, три пута са потпредседником САД и упитао: Да ли то говори нешто о угледу ове земље?

Наравно да говори, додао је, и то о промењеном полажају Србије, где је Србија данас поштована и угледна земља, да може да се бори за своје интересе.

Поменуо је да су пре само два месеца ултимативно тражили да се испоручи Шешељ.

"А ми смо рекли да је наш посао, шта год ја мислио о Шешељу, да штитимо права грађана наше Србије", каже Вучић.

"И код мене, као што видите, нема никакве мржње према њима, ма шта говорили. И данас кажем, нека је жив и здрав себи и својој породици, добро је да смо се изборили за једног грађанина Србије, да се Влада добро понашала, али твоја политика је нешто друго, и против твоје политике ћемо се борити, јер хоћемо Србију у будућности, која је угледна, у којој ће деца имати будућност, а не у прошлости, која ће бити европска и светска партија", поручио је Вучић.

"А хтели су да га изручимо, да понизе Владу, да убедљиво изгубимо изборе, да доведу оне који би били њихови послушници као у луткарском позоришту, да управљају Србијом, да не можемо да имамо јаку позицију у очувању наших интереса – КиМ, Републике Српске, у очувању напретка Србије, то су желели", приметио је Вучић.

Наш одговор је, међутим, за разлику од других, да ми не желимо власт по сваку цену, рекао је Вучић и додао: "То да имамо 124 посланика, па да нам је потребан посланички мандат од ових који имају политику прошлости, кажем вам да нећу у томе да учествујем, да правим компромисе са онима који би да разарају будућност Србије", био је изричит лидер СНС-а.

"Или ћемо обезбедити политику која ће добити подршку народа", рекао је и поновио да нема никакав проблем с тим да се сви уједине и владају и истакао да су ово веома неизвесни избори.

"Као што сте видели, њима је поребно од минута до једног сата да се сви уједине у мржњи против нас и у љубави према фотељама. Немојте имати илузује, нема разлике међу њима", поручио је Вучић и додао да морамо, да бисмо могли да им се супротставимо демократски, законски, да се боримо јаче него икада пре, да се ујединимо и да им покажемо да не могу да победе модерну, пристојну и уређену Србију, која хоће да буде свој на своме, угледна и поштована и ништа више од тога.

"Овог пута оно што градимо је грађевина од најчвршћег материјала, а не грађевина која може да послужи само за изборе, и зато позивам грађане да се уједине у борби за будућност Србије", поручио је лидер СНС-а.

Лидер СНС-а обратио се и нишким напредњацима поруком да ће "летети" уколико се не поправе, не престану с међусобним чаркама и сукобима и не почну да брину о грађанима.

"Приметили сте да се на овом митингу није обратио нико од њих (челника СНС-а у Нишу), и то је мој одговор њима, не зато што их не волим, много их волим, али то је мој одговор њима на све њихове свађе у претходне две године", рекао је Вучић обраћајући се на митингу СНС-а у Нишу.

Нису они мало урадили, додао је, али то је недовољно, и уместо да се брину о народу, бринули су више о својим свађама...

"И зато им је последња опомена: или ће се поправити или ће сви да лете", поручио је Вучић.

Листа око СНС-а има циљ 

Потпредседник СНС-а Небојша Стефановић, који се обратио пре Вучића, поручио је данас да листа око СНС-а има јасан циљ: да Србија буде земља задовољних људи, сигурна и безбедна, без корупције и криминала.

Он је рекао да нема економског напретка и инвестиција уколико се не испуни један од најважнијих услова – да се криминалци не осећају безбедно на улицама Србије, да корумпирани пљачкаши не отимају фарбике, а нарко-дилери не седе у школским двориштима.

"Да са нама градите сигурну будућност, да Србија буде поштована свуда у свету, гласајте за човека који може да гарантује плате, пензије, напредак и нова радна места, који је увек био на челу бескомпромисне борбе против криминала", поручио је Стефановић.

Потпредседница СНС-а Зорана Михајловић поручила је данас да листу окупљену око СНС-а занимају грађани целе Србије, за које се боре, за разлику од претходника које је, како је рекла, занимала само власт, али не и грађани.

"Могу ли други да покажу резултат? Могу ли Шутановац и Шешељ да се боре против насиља над женама, Пајтић, који је разорио Војводину, против криминала и корупције, Тадић да изгради километре пута? Не могу, имали су довољно времена, ништа нису урадили, јер их је интересовала само власт, а не грађани", рекла је Михајловићева.

А Расим Љајић, лидер СДПС-а, поручио је да ово нису избори за мађионичаре, већ за политичаре који хоће да решавају проблеме.

"Они из опозиције толико обећавају да се човек уплаши ако, не дај боже, дођу на власт – шта ће бити. Ово су избори за политичаре, на којима треба да добију они који ће решавати проблеме", рекао је Љајић и позвао све да дају подршку Александру Вучићу.

Председник ПУПС-а Милан Кркобабић поручио је да је завршена "одсудна" битка за пензије, подсећајући да су званичници ММФ-а и СБ рекли да је та битка успешно завршена, али да се "рат за пензије" наставља, те да је кључно да сви пензионери изађу на изборе и гласају за листу СНС-а, јер само тако могу да обезбеде да им пензије буду сигурне и редовне.

Наша репрезентативка у каратеу Бранка Анђелковић позвала је све младе да изађу на изборе, јер, како је рекла, данас имају избор.

"Ми јесмо народ победника и Србија 24. априла побеђује", поручила је она својим суграђанима.

Како је додала, све спортисте у земљи занима где ће радити када заврше каријеру, те је због тога и њима значајно када чују да се отварају фабрике и нова радна места.

недеља, 28. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару