Вучић: Нећу да се коцкам са будућношћу Србије

Уједините се сви, ионако нема разлике између вас, сви сте исти – од Двери и Шешеља до Пајтића, нема проблема, победите, поручио је Александар Вучић политичким противницима. Ипак, нагласио је да он са њима неће, ни по коју цену, нити ће правити компромисе јер "не жели да се коцка са будућношћу Србије". Лидер СНС-а је на митингу у Чачку истакао да ни за један глас неће дати "образ, нити напредак Србије".

Александар Вучић је, на предизборном митингу Српске напредне странке у Чачку, рекао да свако ко не изађе на изборе директно гласа за прошлост.

"Од данас, они су много ближе изборној победи, али ви који хоћете да имамо сигурну будућност, да наставимо путем угледа у свету, који нећете да вам Чачак и Србија буду црна рупа, ви који хоћете да доводимо инвеститоре, да повећавамо БДП, ви морате да се уједините и да дишемо као један и да се боримо у наредних 20 дана да људе изведемо на изборе, јер свако ко не изађе на изборе директно гласа за прошлост", поручио је лидер напредњака на предизборном митигну Српске напредне странке у Чачку.

Своје обраћање на предизборном скупу у Чачку, Вучић је почео коментаришући звиждуке које је претходно добио лидер Нове Србије Велимир Илић.

Поручио је да локални сукоби не би требало да спрече и заклоне видик у ком смеру Србија треба да се креће, а напредњацима да не мисле да су сами себи довољни.

"Потребни су нам сви који хоће да подрже пут у будућност", рекао је Вучић.

Додао је да свако може на локалном нивоу да гласа како жели, те да ће тако и грађани Чачка рећи којој листи дају поверење.

Вучић је истакао да би многи и споља и изнутра желели да Влада Србије не буде јака и снажна јер једино тако различити фактори могу да одлучују у име Владе.

"Без снажне и чврсте Владе нећемо моћи да заштитимо интересе Србије, Косово и Метохију, да одбранимо РС, земљу у Унеску... Зато желе да Влада буде слаба, ударају је с различитих страна, али ми то не дамо, хоћемо стабилну земљу у којој грађани одлучују", навео је Вучић.

Србији, додао је, сукоби нису потребни, и поручио грађанима да они који говоре да не треба да идемо у Европу нису у праву јер, између осталог, у том случају, у Србију не би дошла ниједна фабрика из Немачке или Аустрије у наредних 20 година.

Вучић је рекао и да је због неодговорности појединих људи, који су на власти 16 година а наступају као лидери опизиције и који су "изгубили живце", морао да се извињава амбасадору Словачке у Србији и словачком народу, подсетивши да је та земља један од највећих пријатеља Србије, и да није признала Косово.

Додао је да нико не може Влади да пребаци лењост, охолост, бахатост, лоповлук и криминал, те да је Влада радила у најтежим околностима у условима природне катастрофе, после пљачкашких приватизација и у тренутку кад је земља била пред банкротством.

Поновио је да су предстојећи избори избор између прошлости, која се осликава у пљачкашким приватизацијама или сукобима, и будућности, која неће бити посута цвећем и не значи мед и млеко, али ће доносити привредни раст и бољи животни стандард из године у годину.

"Знам да људи сада тешко живе и знам колико тешко живе јер сам сваки дан негде на терену", рекао је Вучић.

"Образ и Србију нећу дату ни за какву власт"

Лидер СНС-а је, обраћајући се присталицама у Чачку, истакао да ни за један глас, ни за какву власт и фотељу неће дати образ, нити напредак Србије.

Вучић је навео да је много фактора, и споља и изнутра, којима не одговара да Србија има стабилну и јаку владу.

"Многи мисле да је време да будем застрашен, због чињенице да некима помаже Хаг, некима тајкуни, некима неки други, и каžжу 'готов си'", приметио је лидер СНС-а и актуелни премијер.

"Нема проблема, готов сам, побеђујете... али има једна ствар коју нећу никако да радим. А то је – нећу да правим било какве компромисе са било ким, да мењамо политику сигурности, стабилности, мира и економског напретка ни за један глас, ни за једну власт и ни за једну фотељу", рекао је Вучић.

Према његовим речима, сви могу да се уједине против СНС-а, сви које сматра истима – од "Двери, Шешеља... до Пајтића".

"Ја са вама нећу, јер ваша влада је влада против Србије, а ја правим владу за Србију", поручио је Вучић.

Упозорио је чланове и присталице да није тачно, како се то спекулишšе, да је познато ко ће победити на изборима.

"Не дам ником да нам држи патриотске придике"

Лидер СНС-а поручио је да неће дозволити да Србији држе патриотске придике они који би се, под притиском, понашали противно интересима свог народа.

Обраћајући се окупљенима на митингу, рекао је да је застрашујуће неодговорно то што су учиниле вође коалиције које су говориле за шибенске новине.

"Држе нам патриотске придике они који су први говорили желећи да Србију и српски народ обележе као геноцидан, да се баш то догодило у Сребреници. Мало им је било злочина против човечности", нагласио је Вучић.

Додао је да су се дрзнули баш они који кажу да је хрватска војска имала право да упадне у Книн и уради што је урадила.

"Не дам никоме да нам држи патриотске придике, јер патриотизам значи очувати Србију, бранити српски народ, штитити интересе и имати мир и стабилност", поручио је Вучић.

Нагласио је да за њега протеривање Срба из Крајине није нешто што је било легитимно, што је било добро, као што то лидери "те коалиције" говоре у шибенским новинама.

"За мене је то био злочин против српског народа, најтеже етничко чишћење после Другог светског рата. Замислите шта би све о свом народу рекли да су били под мало већим притиском.

Замислите да су били под притисцима под којим смо ми били, а они су поклекли под питањима новинара шибенских новина и понашали се противно интересима свог народа", истакао је Вучић.

Нагласио је да је највећи циљ коалиције коју предводи мир и стабилност, очување националних интереса и да никога не угрожавају.

"Мир нам доноси просперитет", закључио је Вучић.

Илић: Нема бољег кандидата од Вучића 

Лидер Нове Србије Велимир Илић је са митинга коалиције у Чачку поручио да нема бољег кандидата за премијера од Александра Вучића, као ни боље листе на предстојећим парламентарним изборима од листе „"Александар Вучић – Србија побеђује“".

Илић, који је дочекан уз звиждуке и негодовање присутних, нагласио је да је дошао на предизборни скуп како би подржао Вучића, и како би лидер СНС-а на изборима остварио убедљивију победу него икада раније.

"Бољег тренутно немамо. Све листе које су предате знатно су слабије. Удружиће се и 'кусо и репато' да би нама нанели штету. Морамо победити са преко 50 одсто да би грађани Србије, али и Чачка, могли мирно да спавају", нагласио је Илић.

Осврнуо се на негодовање присутних, рекавши да мисли да му звижде присталице „Двери“, који коалицији око СНС-а не мисле добро.

„Не видим зашто бисмо правили неке деобе. Наш слоган каже да побеђујемо ако смо сложни“, истакао је лидер НС-а додавши:

"Нема смисла да звиждите“", рекао је Илић.

Поручио је да је сада најпречи посао да се оствари убедљива победа листе коју води Вучић како би се добила већина да Србија настави започетим путем.

Позвао је све чланове Нове Србије, посебно у Чачку, да „сви гласају за Вучића и листу коју предводи“.

Након шефа НС-а, присутнима се обратио лидер СНС-а Вучић, који је прекорио присталице што су заборавили да је 2009. године једино Веља Илић говорио да "СНС може да води Србију, а Тома Шумадинац да буде председник".

недеља, 28. јул 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару