СНС: За ДС је у реду да њени функционери започињу туче

Српска напредна странка је саопштила да су "шокирани" тиме што Демократска странка сматра да је сасвим у реду да њени функционери започињу туче и туку се са грађанима на улици.

СНС је, такође, осудила сваку врсту насиља, а функционере ДС-a замолила да се уздрже од језика мржње и нетолеранције, и не учествују више у срамним инцидентима, јер то није пристојна Србија какву грађани заслужују.

"Разумемо да функционери ДС-а мисле како за њих морају да постоје посебна правила, да су они изнад свих грађана и изнад закона, али их морамо разочарати - данас је Србија правна држава у којој закони важе једнако за све", наводи се у саопштењу СНС-a.

Како се наводи, функционери ДС очигледно живе и даље у 2012. години када су надлежни државни органи поступали искључиво по наредбама и жељама из централе ДС-а, а не по законима. 

Јасно како је дошло до инцидента на Ђерам пијаци 

Након објављивања немонтираног матријала о инциденту на Ђерам пијаци, у којем су учествовали функционери Демократске странке, грађанима сада јасно како је до њега дошло, саопштио је Градски одбор Српске напредне странке у Београду. 

Из београдског одбора СНС-а кажу да им је драго што се председник ГО ДС-а Балша Божовић, након повратка са зимовања на Малдивима, активно укључио у кампању, али и дале, како наводе, није јасно зашто првог дана нису објавили како Драган Шутановац прилази и обрачунава се са непознатим особама.

"Такође, питамо Демократску странку и Балшу Божовића зашто и даље осим обмана, лажи и мржње према Српској напредној странци и Александру Вучићу, немају шта да понуде грађанима", наводе из овог одбора уз подсећање да су напредњаци од првог тренутка осудили насиље, а држава је, кажу, реаговала брзо и ефикасно и у овом случају.

 СНС шокиран изјавом Пајтића да су поједини Словаци четници

Српска напредна странка шокирана је и најооштрије осуђује изјаве председника Демократске странке Бојана Пајтића којима, како наводе из те странке, простачки вређа припаднике словачке националне мањине, називајући их перверзњацима и четницима.

"Сматрамо да је овакав говор мржње недопустив, и да је срамота свих грађана Србије то што је овакав човек икада, а камоли 16 година, управљао Војводином", наводи се у саопштењу напредњака.

Из СНС-а пручују свим Словацима, као и свим осталим припадницима националних мањина, да та странка најоштрије осуђује Пајтићеве срамне увреде.

"Председник ДС-а овакавим вулгарним и скандалозним испадима представља само себе и своју странку, али никако Војводину и Србију", саопштила је Информативна служба СНС-а.

Удружење Словаци и суживот осудило је и оградило се раније данас од, како наводе, говора мржње председника Демократске странке Бојана Пајтића, који је поједине Словаке назвао четницима, а њихов улазак у другу политичку опцију первезним потезом.

То удружење је позвало све словачке институције у Србији да заузму став о Пајтићевом наступу.

У саопштењу тог удружења се наводи да је Пајтић то рекао на предизборној страначкој трибини у Падини 23. марта. 

недеља, 28. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару