Ђурић: Тренутак да Србија крене напред

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић изјавио је да без снаге и јединства жена Србија не може да се мења и поручио да уједињени можемо све.

"“Без снаге, јединства жена, наших мајки, сестара, наших најрођенијих, без њихове љубави, енергије, снаге, јер немојте заборавити ви сте већина у Србији, Србија не може да се мења. Уједињени можемо све, разједињени не можемо ништа”", поручио је Ђурић на скупу Уније жена СНС-а Косова и Метохије одржаном у Косовској Митровици.

“Поносан сам што видим да сте подигле наш барјак борбе за своју Србију”, рекао је Ђурић, истичући да су у српском народу жене увек храбро водиле напред у борби за слободу.

Рекао је и да жене на КиМ имају историјски на кога да се угледају - од храбрих бораца за слободу, од Милунке Савић, од оснивача Кола српских сестара које овде више од један век негује и баштини српску традицију…

Пред нама је још јако пуно посла, подвукао је Ђурић, додајући да је сада тренутак да Србија крене напред.

"“Једино што обећавамо и о чему говоримо то је да ћемо да радимо и трудимо се још више, да смо спремни да се жртвујемо до краја за то да би се ствари у Србији промениле. И знам да са вашом енергијом , љубављу, посвећеношћу и са вашом истрајношћу можемо да направимо резултат, можемо да покренемо Србију. Пропадање и пораз смо спречили и зауставили, сада је тренутак да се Србија подигне, да крене напред и да створимо услове да наше унуке и унуци живе боље"”, рекао је Ђурић.

"Ми смо од 2012. године заједно, уједињени започели процес промена у Србији, заједно уједињени у претходна 22 месеца стали смо на црту пред неке од највећих проблема у нашој држави", казао је Ђурић.

Нагласио је да је председник Владе Александар Вучић стао на црту корумпираној политичкој класи, нагомиланим проблемима у администрацији, нефункционалном државном апарату, проблемима у односима са државама у региону, стајући чврсто у одбрану државних и националних интереса.

“Сада, на овим изборима немамо прилику и луксуз да бирамо као што имају у неким другим државама, ми на овим изборима бирамо између са једне стране наставка реформи, наставка борбе за другачију и бољу Србију и са друге стране повратка у сав онај муљ који смо гледали у нашој земљи у претходне две деценије док се Србија није одважила да крене одлучним корацима напред у промене”, поручио је Ђурић, који је и члан Председништва СНС-а.

Ђурић је позвао даме да гласају за “највећег каваљера и џентлмена у српској политици - Александра Вучића”.

Поред Ђурића, на скупу су говорили интернационална секретарка и члан Председништва СНС-а Јадранка Јоксимовић, координаторка Уније жена СНС Београда Марија Обрадовић, координаторка Уније жена СНС Косовске Митровице Јасмина Дедић, представник Уније жена на КиМ Винка Радосављевић и градоначленик Северне Митровице и члан Извршног одбора СНС Горан Ракић.

Јадранка Јоксимовић поручила једа када смо уједињени око једног циља и са стабилном и одговорном владом, снажнији смо у преговарачкој позицији према ономе што јесте и питање опстанка Срба на КиМ.

"Оног тренутка када смо уједињени око једног циља и када смо добили Владу на челу са Александром Вучићем, када смо добили стабилну, одговорну, снажну Владу уједињену око истог, најважнијег интереса наше земље, верујте да смо онда снажнији у преговарачкој позицији према ономе што јесте и питање опстанка наших људи на КиМ", поручила је Јадранка Јоксимовић.

Она је додала да је сведок колико премијер Вућић и директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић и сви који су укључени у Бриселски процес, колико се боре за опстанак и побољшање услова живота људи на Косову.

Координаторка Уније жена СНС Београда Марија Обрадовић поручила је да борба за родну равоправност јесте женска, али да одлука да будемо равноправни мора да буде и мушка

"Унија жена у СНС треба да се бави политичким темама. То што смо овде заједно, значи да ћемо више радити на решавању проблема у оквиру насиља над женама и у породици", навела је Обрадовићева.

Представник Уније жена на КиМ Винка Радосављевић истакла је да жени на КиМ припада нимало лак задатак да пратећи све трендове модерног технолошког доба истовремено брине о деци и породици те да је зато неопходно да жена на КиМ буде политички ангажована како би учествовала у доношењу одлука које би пре свега биле од користи за лакши живот саме жене, а самим тим породице и друштва.

Градоначелник Северне Митровице и члан Извршног одбора СНС Горан Ракић казао је да су жене на КиМ решиле да се боре и изборе за своје позиције у друштву а доказ за то је данашњи скуп и недавно формирана Унија жена СНС на КиМ.

"Заједничким радом жене морамо економски оснажити али и медијски и политички подржати како би њихови успеси дошли до изразаја и били пример осталима како треба функционисати једно уређено друштво где је једнакост полова примарно начело на свим нивоима", рекао је Ракић.

недеља, 28. јул 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару