Кркобабић: ПУПС носи барјак социјалне правде

Циљ Партије уједињених пензионера је да Србија буде привредно утемељена и ефикасна, рекао је председник те странке Милан Кркобабић на предизборном скупу ПУПС-а "Србија побеђује - Свет припада и нама" у Сава центру, којем је присуствовао и председник Српске напредне странке Александар Вучић.

Милан Кркобабић изјавио је да Партија уједињених пензионера носи барјак социјалне правде, који се, како каже, не купује већ заслужује.

"Када дођу избори, неки мисле да се барјак социјалне правде може купити на киоску... Али он се заслужје мукотрпно служећи споствени народ. И то нас разликује од других и увек ће нас разликовати. Шта хоће тај ПУПС - Хоћемо социјалну правду", рекао је Кркобабић.

Милан Кркобабић је рекао да су четири оцила нове политике Србије "ред, рад, резултат и одговорност", за које се залажу пензионери и ПУПС, који су уз Александра Вучића.

Кркобабић је указао да многи говоре да желе да подигну пензије, граде фабрике, отворе школе, имају мостове, "а да ће они довести и реке", што је нереално.

"Наши мотиви су чисти, а о њиховим на данашњи дан нећу да судим", поручио је Кркобабић, додајући да је данас многим грађанима Ускрс.

Према његовим речима треба поштовати пензионере, јер су они изградили земљу и носили највећи терет развоја.

"Помогли смо Србији, помагаћемо Србији. Један део пензионера и запослених се одрекао својих примања", подвукао је Кркобабић.

Додао је да су неки говорили да је требало да се питају да ли пристају на смањење пензија, на шта је његов одговор да Србију, "ни када је нападнута 1912. године, када је свака трећа мушка глава изгинула, нико није питао да ли жели да се жртвује за земљу".

"Морам да вам пренесем да се постављало питање не колико ће бити пензије, већ да ли ће их уопште бити", пренео је Кркобабић и позвао присталице да гласају јединствено за коалицију "Александар Вучић - Србија побеђује" јер нејединством само губи земља.

Приметивши да у Србији нема вишка радника, већ само мањка посла, Кркобабић се заложио да се учине напори да се зарађује и побеђује на тржиштима.

"Немојмо да отпуштамо. Лоше је када неко преузме предузеће и крене да смањује трошкове. Такви нам генијалци не требају. Хоћемо да упослимо земљу, да је покренемо и да активно укључимо раднике у све то", поручио је Кркобабић додајући да је земља увек напредовала када су радници били укључени у развој сопствених предузећа.

Исто тако, затражио је да се вратимо међусобном поштовању и истакао да је битније од победе на изборима, шта ће бити после, пошто тада земљу чекају кључне битке.

Потпредседник ПУПС-а и председник Удружења пензионера Војводине Момо Чолаковић рекао је да се ПУПС мора борити и изборити за уставни и статусни положај пензионера који мора бити регулисан и прецизиран законом, као и за очување производних фабрика, те бољи социјални статус радника.

С тим у вези је позвао синдикате да буду предводници у тој борби.

"Спремни смо на сва додатна одрицања у корист и срећу младих генерација. Убеђен сам да ћемо створити светлију будућност нашим младим генерацијама", поручио је Чолаковић.

Потпредседник ПУПС-а и представник војних пензионера Константин Арсеновић подсетио је да је та партија формирана 2000. године а да је уласком остварила своју мисију и створила услове да може да се гради будућност.

Председник Савеза пензионера Србије и заменик шефа ПУПС-а Ђуро Перић рекао је да је премијер Вучић "генијални премијер, који је увек истицао значајан допринос пензионера у фискалној стабилизацији земље, али је истовремено одбацио тврдње да ПУПС прави култ личности од Вучића.

"Вучић је значајан државник светског формата, који обавља разговоре са најважнијим политичарима света", закључио је Перић, док је потпредседница странке Мира Петровић позвала све присталице да с децом и унуцима заједно оду на биралишта и гласају за коалицију "Александар Вучић - Србија побеђује", јер та опција обезбеђује бољу будућност.

Вучић: Неизлазак на изборе глас за враћање у прошлост

Александар Вучић рекао је на предизборном скупу Партије уједињених пензионера у Београду да је најважније позвати све грађане да изађу на изборе, јер неизласком дају глас директно онима који би Србију да врате у прошлост.

Упозорио је и да грађани треба да размисле коме дају глас, односно коме би поверили своју децу и унуке и коме би у руке дали нашу будућност.

Ово, додао је, нису избори за то ко ће остати у влади или ко ће у њу да уђе, већ избори за Србију, јер она је изнад свих и то је најважније за грађане.

"Само уједињени можемо да рачунамо на сигурну будућност", поручио је Вучић.

Иначе, са ПУПС-ом је, како је навео, договор о коалицији постигнут лако и брзо, а њихово учешће у влади сам је предложио.

"Мислим да је то добро и не само да је одраз поштовања према партији пензионера, већ је одраз одговорне политике. Заједнички можемо много тога да урадимо за Србију", поручио је Вучић.

На примедбе, које се, како је навео, често чују, да он "излази и из фрижидера", одговорио је: "Да ли сам ја крив што њихов лидер устаје у пола један, а долази на посао у два и 15. Што неки раде тек сваки трећи, четврти дан, а између тога ништа. Нећу да се правдам никоме, радићу и даље марљиво и вредно, у интересу грађана и уз вашу подршку". поручио је Вучић.

Пред Србијом је, како је навео, пет година у којима неће бити рецесије, већ само раста, и у којима ће и пензије да расту, а коментаришући примедбе да обилази школе и болнице како би видео како изгледају тоалети, Вучић је рекао да је поносан на то, јер смеју му се, како је приметио, они који нису били у стању ни да озидају деци тоалете по школама, већ су их оставили у чучавцима, а сада им у кампањи обећавају таблете.

Савест ми је чиста, поштено сам радио, а разлика између "њих" и "нас" је у томе што на читавом скупу данас није изговорена ружна реч на њихов рачун, рекао је Вучић и закључио: "Пристојна Србија и пристојан свет то, сигуран сам, примећују".

недеља, 28. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару