Вулин: Никада нећемо признати независност КиМ

Никада нећемо признати једнострано проглашену независност Косова и Метохије и никада нећемо престати да се боримо и питамо шта је са правима протераних и њиховом имовином, поручио је председник Покрета социјалиста Александар Вулин.

Влада коју води Александар Вучић и у којој сам ја министар никада неће признати Косово и Метохију, никада неће престати да се бори и пита шта је са правима протераних, имовином, шта је са 44.000 имовинских и одштетних захтева који се бацају по судовима, шта је са пензионим правима и свим оним што је отето", рекао је Вулин, након потписивања споразума Покрета Србије и Коалиције расељених са Косова и Метохије о политичкој сарадњи и заједничком деловању.

Вулин је истакао да никада не смемо да престанемо да питамо шта је са оним што је остало иза протераних и прогнаних и зашто само Срби не смеју да се врате тамо где су се родили и у чему је њихов грех.

"А онда када дођете на Косово и Метохију, упознате свако село, цркву и црквиште, гробље и гробљиште, свако дете које је претекло и оне који нису, онда схватите зашто је то тако. Зато што сваки, па и најминималнији повратак Срба на Косово и Метохију гарантује да Косово и Метохија не могу да буду ништа друго осим део Србије и никако друго", навео је Вулин.

Према његовим речима, однос владе мора да буде исти према прогнанима као и према сваком другом грађанину Србије и да уважи и разуме оно што су оставили, што им је отето и оно за шта се мора заједнички борити да буде враћено.

"Можда ово нема веже са Косовом и Метохијом што ћу рећи, али има везе са вама, а то је да влада коју води Вучић и у којој сам ја министар никада неће напустити Републику Српску. Јер, када хоће да умање Републику Српску хоће да умање и Србију и сваког од вас", рекао је Вулин.

Вулин са делегацијом социјлиста са Кипра

Председник Покрета социјалиста примио је данас делегацију Покрета за социјалну демократију ЕДЕК са Кипра, коју је предводио председник Маринос Сизопоулос.

У разговору, два лидера левице су истакла да је поштовање терироријалног суверенитета и норми међународног права минимум којим би се требало руководити у решавању спорова, како у свету тако и у нашем региону, саопштио је Покрет социјалиста.

Истакнуто је да партије левице данас једине имају јасан и недвосмислен одговор на бројне изазове са којима се друштво сусреће.

Почев од безбедносне и мигрантске кризе преко наглог сиромашења великог дела друштва условљеног економском кризом, левица је увек била на страни народа и људи који живе од свог рада, истакли су саговорници.

Делегација са Кипра је пожелела Покрету социјалиста пуно успеха на предстојећим изборима и изразила жељу за наставком успешне политичке сарадње, додаје се у саопштењу.

понедељак, 29. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару