Пајтић: Стипендије за талентовану децу од малих ногу

Лидер Демократске странке Бојан Пајтић изјавио је у Нишу да ће та странка, уколико победи на предстојећим изборима, увести систем стипендирања талентоване деце од самог почетка школовања.

Пајтић је рекао да ће држава тиме пружити једнаку шансу свим младим људима.

"У Србији се не сме дешавати да студенти брину да ли ће моћи да студирају због егзистенцијалних проблема у којима се налазе њихове породице", казао је Пајтић на конференцији за новинаре ДС-а одржаној испред Тржног центра "Калча".

Он је рекао да ће Домократска странка обезбедити да млади који заврше школовање добију посао у својој земљи.

"Запошљавање младих људи биће обезбеђено кроз бенефиције за отварање нових радних места у домаћим малим и средњим предузећима, и кроз привлачење нових страних инвеститора", казао је Пајтић.

Лидер ДС-а је истакао да привредни амбијент и нова радна места могу да се обезбеде кроз систем подршке малим и средњим предузећима, као и кроз сасвим другачију подршку страним инвеститорима.

Он је рекао да је политика подршке страним инвеститорима сада потпуно погрешна.

"Страним инвеститорима се кроз систем подршке даје 20.000 или чак 26.000 евра по радном месту, а онда се радници буквално подводе да раде за 15.000 динара месечно", нагласио је Пајтић.

Рекао је да ће Демократска странка, уколико победи на изборима, вратити пензије, као што је 2000. године вратила чак 12 пензија.

"Боримо се за праведну Србију, а смањивање пензија је дубоко неправедно јер је то стечено право", изјавио је Пајтић.

Додао је да се Демократска странка бори за праведну Србију у којој ће моћи да се нормално живи сада, а не за шест месеци, две године или двадесет година као што то обећавају Вучић, Вулин и остали.

Заменик председника Нове странке Владимир Павићевић подржао је испред Тржног центра "Калча" у Нишу своје страначке колеге у прикупљању потписа грађана за изборне листе са којима ће Нова странка изаћи пред бираче на локалне изборе 24. априла.

Павићевић је истакао да ће изборна листа Нове странке у Нишу носити назив "Нова странка - нови људи за бољи Ниш", а носилац листе биће председник нишког Градског одбора Иван Јовановић.

Он је рекао да Ниш и нишке градске општине неће бити једине локалне самоуправе у Србији где ће Нова странка на изборе изаћи самостално.

"Одлучили смо да наступимо самостално у оним градовима и општинама где су наши људи препознатљиви по својој политици коју заговарају", објаснио је Павићевић.  

 

понедељак, 29. јул 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару