Мали и Јовичић: Београд добија нови паркић за псе

Београд ће за 15 до 20 дана у Пионирском парку добити још један паркић за псе, по узору на онај који већ постоји у Ташмајданском парку, најавили су градоначелник Синиша Мали и шеф одборничке групе СНС у Скупштини града Београда Александар Јовичић. Синиша Мали изјавио је да нема разлога за протесте бициклиста због немогућности да користе Бранков мост јер ће, како је истакао, градска власт у кратком року по завршетку реконструкције дела тог моста, обезбедити да могу да га користе.

Они су присуствовали акцији удомљавања напуштених паса из Градског прихватилишта која је одржана у Ташмајданском парку.

Јовичић је рекао да је то важна ствар, да је хуманост показана на делу и да је градоначелник прихватио иницијативу СНС-а да у Београду има више паркића за псе.

Како су рекли, у наредних 15 до 20 дана биће обезбеђени услови да се исти паркић из Ташмајданског парка направи и у Пионирском.

Мали је рекао да је од почетка прошле године удомљено више од 550 напуштених паса, а да је циљ данашње акције афирмација одговорног власништва и да се удомни 10 паса који су тренутно у прихватилишту града Беогарда.

"Велики смо и племенити онолико колико помажемо другима, а животињама посебно", рекао је Мали и позвао грађане да се придруже и оваквим акцијама током целе године како би што већи број паса нашао своје власнике.

Додао је и да Градска управа има велики број активности на обележавању напуштених паса и стерилизацији и да је то пример одговорне политике града.

Градоначелник Београда Синиша Мали изјавио је да нема разлога за протесте бициклиста због немогућности да користе Бранков мост јер ће, како је истакао, градска власт у кратком року по завршетку реконструкције дела тог моста, обезбедити да могу да га користе.

Мали је новинарима у Београду рекао да је градска власт свесна проблема на левој страни београдског моста ка Новом Београду, да је пројекат реконструкције у току и да ће одмах по његовом завршетку, што пре бициклистима бити омогућено да користе стазу за пролазак.

Он је додао да је Бранков мост још један проблем који је актуелна градска власт наследила од претходне наводећи да последњих 25 година ниједан динар није уложен у његово сређивање.

"Имамо озбиљан проблем са том левом страном, завршавамо пројекат реконструкције који ради Мостоградња, то нас кошста од пет до шест милиона евра и ми ћемо тај новац обезбедити", рекао је Мали и додао да је градска власт у претходном периоду у неколико наврата решавала проблеме заједно са бициклистима, а да је последњи пример био изградња савске променаде, када је бициклистима омогућено да околном трасом користе тај део.

понедељак, 29. јул 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару