Пајтић: Покрајина гради тридесету спортску халу

Председник Владе Војводине Бојан Пајтић и директорка Основне школе "Никола Тесла" у Банатском Карађорђеву Ангелина Маљковић положили су камен темељац за изградњу фискултурне сале у Банатском Карађорђеву, у општини Житиште.

Том догађају присуствовао је и Небојша Миленковић, директор Управе за капитална улагања Војводине, која је преко конкурса за финансирање и суфинансирање пројеката у области развоја спорта, доделила општини Житиште средства за реализацију пројекта изградње фискултурне сале, чија је вредност нешто више од 65 милиона динара.

"Ово ће бити тридесета спортска хала коју ће изградити Покрајина на територији Војводине. До сада је 29 школских спортских хала изграђено широм целе Војводине, и важно је да кажемо људима да нам је све време циљ да обезбедимо да млади људи и сва деца која се баве спортом, добију прилику да одрастају у здраве људе", рекао је Пајтић.

Пајтић је подсетио да је у општину Житиште Покрајина инвестирала више од милијарду и по динара преко Фонда за капитална улагања, односно садашње Управе.

"Изградили смо централни водовод у Новом Српском Итебеју, Торди, амбуланту у Хетину, цела општина је добила нове регионалне путеве. Изградили смо и двосмерни гасовод, инвестирано је у верске објекте. Практично, само је Покрајина улагала у ову средину, и данас Житиште изгледа много боље него што је изгледало пре само неколико година", указао је Пајтић.

Директорка школе у Банатском Карађорђеву Ангелина Маљковић истакла је да ће се изградњом једног таквог објекта знатно унапредити физичка култура у школи, а и живот у самом месту.

Салу ће у редовној настави, у највећој мери, користити ученици школе "Никола Тесла", као и ученици истурених одељења школа "Петар Кочић" у Честерегу и "Ади Ендре" у Торди.

"ДС ће вратити пензије на ниво на коме су биле пре смањења"

Бојан Пајтић је рекао у Ваљеву да ће та странка, ако дође на власт, пензије вратити на ниво на коме су биле пре смањења.

Председник ДС-а и Покрајинске владе је у разговору са пензионерима у Ваљеву рекао да је та странка док је била на власти повећала пензије и да ће их, када опет дође на власт, вратити на претходни ниво.

"Праведна Србија значи правну државу, значи заштиту Уставом гарантованих права, а пензија јесте Уставом гарантовано стечено право. Глас за Демократску странку значи глас за враћање пензија на ниво пре смањења и враћање свега оног што је одузето, зато што наши пензионери имају право на достојанство", поручио је Пајтић, наводи се у саопштењу ДС-а.

понедељак, 29. јул 2024.
24° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару