Мали: Боримо се за ПКБ, ДС оставио дугове

Градоначелник Београда Синиша Мали изјавио је да се тражи начин да ПКБ опстане, подсетивши да 31. маја истиче рок за заштиту предузећа у реструктурирању, и да до тада мора бити пронађен начин да се ПКБ одбрани "од 60 милиона евра дуга које је оставила Демократска странка".

Синиша Мали је, одговарајући на критике председника београдског одбора ДС Балше Божовића да су напредњаци и градоначелник упропастили ПКБ, рекао да је 2013. године ПКБ имао 100 милиона евра дуга, које је садашња градска власт успела да смањи на 60 милиона евра.

"То је оно што смо ми наследили од ДС и Балше Божовића, а у међувремену смо смањили дуг за 40 милиона, на 60 милиона евра. Све време ПКБ запошљава 2.000 радника, а град је са два милиона евра помогао да се то предузхеће одржи", рекао је Мали новинарима након обиласка Центра на Чукарици.

Мали је рекао да надлжени раде на томе да, као и за све пројекте у граду, задрже запосленост и привуцку инвеститоре и омогуће предузећима нормално да раде.

Навео је да је ДС у граду "оставила" и Аду Циганлију која је правила губитак, као и Погребне услуге, Паркинг сервис...

"О вођењу предузећа у граду од стране ДС боље да не причам, да не отварам и њихове уговоре о консалтингу, маркетингу и пи-ару, које никад нико није вдео, а од којих су паре ишле у приватне џепове, а не у џепове грађана Београда", рекао је Мали.

Поновио је да се град бори за сваког запосленог, свако предузеће и да се тражи начин да ПКБ опстане.

"Начин да ПКБ опстане је у приватизацији, а да ли кроз унапред припремљен план реорганизације, кроз следећу рунду приватизације или кроз стреатешко партнерство, видећемо", казао је градоначелник.

Мали је подсетио да за ПКБ, који је био понуђен за око 160 милиона евра, није било заинтересованих купаца.

"Господине Божовићу, ако знате или ако не знате, оснопвни концепт вредности је оно што каже тржиште. То је његово незнање, и људи око њега, који се боре да пређу цензус у граду и Србији и очигледно сваку ствар која је нормална, реална и одговрона покушавају да прикажу на други начин", поручио је Мали Божовићу.

Он је додао да не жели да "улази у неодговорно понашање", већ да се бори за сваког радника ПКБ, ГСП, Погребних услуга, Градског зеленила...

"Нећу улазити у блато господина Божовића да му објашњавам да није у праву, да није добро прочитао цифре или је можда заборавио како је ПКБ изгледао 203. када нам га је ДС оставила", закључио је Мали.

понедељак, 29. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару