Мировић: Желимо да променимо стање у Војводини

Потпредседник Српске напредне странке Игор Мировић изјавио је да очекује да ће Српска напредна странка победити и на изборима за Скупштину АП Војводине наводећи да ће прва на листи СНС-а за покрајинске изборе бити чланица Председништва те странке Маја Гојковић.

Игор Мировић је коментаришући расписивање покрајинских избора за 24. април, рекао Танјугу да у Српској напредној странци очекују да грађани на изборима 24. априла подрже оне резултате које је та странка предвођена Александром Вучићем постигла од 2012. године, а посебно од 2014. од када је Вучић преузео руковођење владом Републике Србије.

"Влада је остварила веома конкретне резултате у области стабилизације јавних финансија, у области довођења инвеститора, позиционирања Србије као стабилне, модерне и уређене државе и у области борбе против корупције и криминала и на бази тих резлтата ми гајимо оптимизам и пред престојеће покрајинске изборе", рекао је Мировић.

Он је нагласио да је жеља СНС-а да се промене ствари у Војводини, да се изабере нова покрајинска влада и да, како је рекао, "уједињени и снажни промовишемо политику сарадње свих локалних самоуправа, покрајинске владе и администрације Републике Србије".

Мировић је истакао да верује да ће након покрајинских избора моћи у Војводини да се гради политика која је потпуно комплементарна политици Владе Србије.

Војводина мора бити локомотива развоја Србије 

Председник посланичког клуба Српске напредне странке Зоран Бабић изјавио је да Војводина мора бити локомотива развоја Србије и изразио уверење да ће то и бити након избора.

Бабић је током посете Полопривредном предузећу "Донера" у Руми рекао да је то предузеће са 170. 000 хектара засада јабука и са једним хектаром новог засада трешања показатељ како би требало Војводина да изгледа.

"Војводина има све потенцијале да буде локомотива привредног развоја Србије и то је требало да буде и у предходном периоду, али, нажалост, неспособна и нестручна покрајинска влада предвођена Бојаном Пајтићем не да није користила те потенцијале, већ их је уништавала, из ускостраначких и личних интереса", рекао је Бабић.

Грађанима Војводине, по Бабићевим речима, потребна је покрајинска влада која ће сарајивати са републичком администрацијом и свим локалним самоумправама.

Не треба им, додао је Бабић, покрајинска влада која ће вештачким изазивањем сукоба са републичком администрацијом покушавати да стекне јефтине политичке поене, као што то чини актуелна власт у покрајини.

"Србија је у претходне две године под вођством Александра Вучића прошла кроз тежак период финансијске консолидације, зауздали смо раст јавног дуга, зауздали смо дефицит, а током 2015. године у Србију је стигло 1,7 милијарди евра страних инвестиција од којих је отворено 120.000 нових радних места и реконструисано и изграђено више од 300 километара коридора и ауто-путева", истакао је Бабић.

Државни секретар у Министарству привреде Драган Стефановић је рекао да је задовољан што на лицу места може да се увери да једна домаћа фирма, каква је Пољоприврено предузеће "Донера" може бити успешна и конкурентна и на страном тржишту.

"Влада Србије и Министарство приврде учинили су све да се раскрсти с лошом праксом у привреди, а проглашење 2016. године годином предузетнштва омогућило је да се кроз 33 различита програма развије предузетништво и предузетнички дух у Србији", рекао је Стефановић.

понедељак, 29. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару