СНС: Нова пропагандна представа Бојана Пајтића

СНС у Новом Саду поручила је да, уместо да Каменица 2 почне да ради после десетогодишњег закашњења, лидер ДС-а Бојан Пајтић направио је нову пропагандну представу од "свечаног отварања" адаптиране собе у Институ за онкологију, где ће, како наводе, радити само један од три, прошлог лета купљена апарата за зрачење.

"Преостала два акцелератора, која у подрумима института у Сремској Каменици чекају на монтажу дуже од пола година требало би да буду смештена у новоизграђени простор Каменице 2, али је почетак њиховог рада неизвестан јер - упркос Пајтићевом притиску - нико од стручних људи не жели да потпише да ће два нова апарата нуклеарне медицине у Каменици 2 радити безбедно и по прописима", наводи се у саопштењу војвођанског СНС-а.

Пајтић, кажу, наставља да безобзирно манипулише са болесним људима да би сакрио штеточинско коришћење покрајинског буџета од његове регионалне владе. 

Својевремено, подсећају, Пајтић је обећавао да ће Каменица 2 бити завршена 2009, па је онда годинама ћутао. 

"Пајтићева покрајинска секретарка за здравство обећала је да ће Каменица 2 бити завршена у априлу 2014. Каменица 2 неће бити комплетирана ни наредног априла јер Пајтићева гарнитура није у стању да поштено заврши ниједан посао. Штеточинска влада ДС у Војводини једино је била у стању да трошкове изградње и опремања Каменице 2 подигне са 20 на 35 милиона евра, иако болница још није завршена", наводи из СНС-а.

Пајтић, истичу, није објаснио зашто до данас два акцелератора нису монтирана у Каменици 2, иако су апарати набављени пре више од пола годинеј! Пајтић није објаснио да ли је то зато што је његова Управа за капитална улагања направила дилетантске грешке приликом градње Каменице 2, или је можда акцелераторе чувао шест месеци да му буду "адут" у изборној кампањи?! 

"Док апарати чекају монтажу, изгубљено време драстично кажњава најтеже болеснике којима је помоћ неопходна одмах", указују из СНС-а.

Подсећају да се приликом најновијег "свачаног отварања" адаптиране болесничке собе у Институту за онкологију, Пајтић сетио своје старе празне пароле "да се Војвођани не смеју бојати немогућности лечења".

"Празно обећање је бесомучно понављао током свог првог и током половине другог мандата, да би заћутао кад је почела прескупа "обнова" и "изградња" у војвођанском здравству током које је све наплаћивано дупло", наводе из СНС-а и додају да се сада Пајтић сетио старих парола у нади да су Војвођани заборавили, или да не виде штеточински учинак покрајинске администрације под Пајтићевим вођством.

понедељак, 29. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару