СПС и ЈС предизборну кампању почели у Новом Саду

Конвенцијом одржаном у Великој сали Спенса, коалиција Социјалистичка партија Србије - Јединствена Србија, званично је почела предизборну кампању.

Председник СПС-а Ивица Дачић је, обраћајући се присутнима, рекао да та коалиција кампању почиње у Новом Саду и Војводини јер жели да покаже да јој је изузетно важно јединство Србије.

"Наша коалиција је једини гарант да ће у Војводини преовладати снаге које се залажу за јединствену Србију. Војводина је српска аутономија, она је аутономија у Србији, а не против Србије и увек ће таква и бити", рекао је Дачић.

На скандирање присутних "Војводина је срце Србије", одговорио је речима "Војводина је и срце и душа Србије" и додао да ће коалиција на чијем је челу, увек радити у интересу Србије и њених грађана.

Дачић је истакао да ће се залагати да Србија буде држава социјалне правде, нагласивши да је најбоља препорука за СПС и ЈС оно што те странке раде на терену, а да је прави пример за то Јагодина.

"Ми смо истинска народна коалиција, ми смо наследници оних који су се вековима борили за радничка права и оних који су дали животе за слободу. Борићемо се за то да они који су сарађивали са Хитлером никада не могу бити рехабилитовани", рекао је Дачић.

По његовим речима Јошка Броз, председник Комунистичке партије, која је чланица коалиције, је, иако унук Јосипа Броза Тита, представник сиромашнијег слоја становништва у Србији, што је, како је рекао, "доказ да Тито није крао", а да "треба видети шта имају унуци и потомци оних који су у последњих десетак година били на власти".

На те Дачићеве речи окупљене присталице те коалиције одговориле су песмом "Иду чете партизана славу борбе проносе".

Лидер СПС-а је, позивајући грађане да на предстојећим изборима дају глас тој колаицији, рекао да се "земља не брани само оружјем, већ и срцем и пером, односно оловком на изборима".

Председник странке Јединствена Србија (ЈС) Драган Марковић Палма је рекао да су политичке партије уништиле Србију и да Србији нису потребне партије већ људи који ће, како је рекао, знати да воде Србију.

Марковић је рекао да ће се коалиција залагати за повећање плата и пензија, а да се то може остварити пратећи пример Јагодине, која је, како је рекао, имала суфицит у општинском буџету од 30 милиона евра.

"Јагодина је најбољи пример и да смо и у другим општинама имали такво домаћинско понашање као у Јагодини и друге општине би имале суфицит што значи да би буџет Србије био пунији, што би омогућило повећање пензија и плата", рекао је Марковић.

Марковић је рекао да је наложио да се изради воштана фигура Владимира Путина и најавио да ће Путинова фигура 23. марта бити постављена у Музеју воштаних фигура у Јагодини, а у знак захвалности Русији за све што је урадила и што ради за Србију.

Председник Покрајинског одбора СПС-а и кандидат те странке за премијера Војводине Душан Бајатовић је рекао да ће он неко време говорити као покрајински премијер док, како је казао, Ивица Дачић не постане председник државе.

"Ретко ће нам ко признати добре ствари које смо урадили у последње време, али ми можемо да кажемо да се СПС суочио сам са собом, да се реформисао и да је сада спреман за изборну трку", рекао је Бајатовић.

По његовим речима, будућност Србије лежи у сопственим ресурсима, а напредак земље није могућ само са штедном већ се мора потстицати привредни развој, без кога, како је рекао, нема напрека.

Бајатовић је рекао да 2017. године мора бити донет закон о забрани пољопривредног земљишта странцима, јер, како је додао, још увек се за то код нас нису стекли услови, а нагласио је да "парцеле треба поделити малим произвођачима, а не само великим играчима".

"Када је реч о Војводини, залагаћемо се за све што је у оквирима Устава Републике Србије, дакле и за нови Статут АП Војводине и законе о надлезностима и финасирању, али ништа изван прописаног Уставом нећемо дозволити да се ради у Војводини", истакао је Бајатовић.

На предизборној конвенцији говорили су и председник Градског одбора СПС Нови Сад Слободан Цветковић, председник Социјалистичке партије Републике Српске Петар Ђокић, чланица СПС-овог Форума жена у Војводини Светлана Маја Бабић, потпредседник Јединствене Србије Срђан Кружевић и председник Комунистичке партије Јошка Броз.

понедељак, 29. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару