Полемика СНС-а и ДС-а око Дино парка

У реализацији пројекта изградње парка с макетама диносауруса у Новом Саду погажено је више закона, поручују новосадске демократе. СНС сматра да демократе предузимају "безумне покушаје" да по сваку цену отерају инвеститоре.

Новосадски градски одбор СНС-а саопштио је, реагујући на претходно саопштење ДС-а, да демократе у безумним покушајима да по сваку цену отерају инвеститоре и спрече отварање нових радних места, настављају да обмањују грађане Новог Сада.

"Последње саопштење прави је пример за то. Демократе постављају питање ко је платио изградњу нове трафостанице која притом уопште није изграђена! Дакле, трафо-станица коју помињу у свом саопштењу једноставно не постоји, с обзиром да ће се снабдевање електричном енергијом вршити из већ постојећих капацитета СПЕНС-а", наводи се у саопштењу СНС-а.

Новосадски напредњаци додају и да је ноторна лаж да се не зна ко ће бити послодавац радницима, јер су у питању радници "Градског зеленила".

"Демократска странка је последња која треба да помиње 'Градско зеленило', јер су управо они, пре четири године, поставили вероватно светски рекорд у брзини запошљавања у јавном сектору, с обзиром на то да су за свега неколико сати запослили више од стотину активиста Демократске странке у овом предузећу", напомињу из СНС-а.

"Још једном позивамо Пајтићеву дружину да након 16 година пљачкања и уништавања, достојансвено оду у политичку историју и престану да наносе штету свима, па и најмлађим становницима Новог Сада и Војводине", додаје се у саопштењу.

Новосадски ДС саопштио је раније да је у реализацији пројекта изградње парка с макетама диносауруса у Новом Саду погажено више закона и направљено низ прекршаја који ће после промене градске власти извесно бити предмет полицијске и тужилачке истраге.

У саопштењу ДС-а се, између осталог, наводи да је парцела на којој се уређује парк с макетама диносауруса раније уступљена Спортском и пословном центру "Војводина" ради, како је наведено у посебној Одлуци Скупштине града, „потенцијалних улагања приватних инвеститора кроз јавно-приватно партнерство" и зато не може једноставно бити предата другом јавном предузећу.

"Надаље, у уговору између 'Градског зеленила' и 'Лагроте' наводно пише како ће приватни партнер сносити само трошкове постављања ограде, која на Спенсовој парцели иначе већ постоји, док остаје непознато ко је платио нову трафо-станицу и радове које у Дино парку обаваља Јавно комунално предузеће 'Пут'", поручиле су, поред осталог, демократе из Новог Сада.

понедељак, 29. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару