УСПС на изборима пружа подршку Покрету за преокрет

Удружење синдиката пензионера Србије пружиће у предизборној кампањи Покрету за преокрет активну, широку и интензивну подршку, пре свега међу угроженим пензионерима и члановима њихових породица, али и међу осталим запосленим и незапосленим грађанима Србије, саопштио је Покрет за преокрет.

Протокол о сарадњи који су поводом предстојећих парламентарних избора потписали председник Покрета за преокрет Јанко Веселиновић и председник Удружења синдиката пензионера Србије Милорад Вујасиновић.

Покрет за преокрет на наредне парламентарне изборе излази на заједничкој листи "Србија за све нас - Борко Стефановић" са Левицом Србије, НУПС и СДУ.

Покрет за преокрет и Удружење синдиката пензионера, највећа пензионерска организација у Србији и чланица ФЕРПЕ, европске организације пензионера и старих лица, већ су имали дугорочни Протокол о сарадњи који подразумева обавезу Покрета за преокрет да штити интересе пензионера и старих лица, а овим је прецизиран договор за наредне парламентарне изборе.

Новим Протоколом, како је саопштено, предвиђено је да се најкасније у року од месец дана од конституисања Народне скупштине Републике Србије тражи поништење Закона о привременом начину иплате пензија, да се пензије врате на ниво пре смањења и да се у целини исплате конфисковане пензије за период од почетка примене до поништења овог Закона.

Дефинисано је и стављање ван снаге свих закона и норми које су у супротности са Европском социјалном повељом.

Покрет за преокрет се обавезао, а то је и став свих наших партнера на републичким изборима, да се обезбеди бесплатна здравствена заштита, без партиципације, за све пензионере чија су примања испод 25.000 динара.

Тражимо да пензионери са ниским примањима могу да добију бесплатно лек који им је потребан, јер данас они немају такву могућност пошто немају новац да га плате, наводи се у саопштењу.

"Пензионери, а нажалост и други грађани Србије, морају да бирају између хлеба и лека. На жалост многима не остаје ни тај избор јер немају ни за хлеб, а камоли за лек. Све више пензионера умире, не због старости, већ због немогућности да купе лек или да плате преглед. Влада Србије треба због тога да се стиди. И ту љагу са себе неће никада опрати јер ко не поштује своје родитеље не може да очекује да буде поштован", истакао је Веселиновић.

Овај договор подразумева и обавезу Удружења синдиката пензионера да позове своје чланове али и све грађанима Србије да изађу на изборе и да гласају, имајући у виду одредбе Протокола.

Ново удружење пензионера већ подржало листу и учествује на изборима заједно са Левицом Србије, Покретом за преокрет и СДУ.

понедељак, 29. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару