Пајтић: Хоћемо праведну Србију

Председник Демократске странке Бојан Пајтић изјавио је да ће се та странка залагати да престане неправда према грађанима Србије и да Србија постане праведна.

Пајтић је на предизборном скупу у Врању рекао да ће у праведној Србији знање, струка и наука водити главну реч, награђени бити они који уче и знају, а кажњавају они који купују дипломе и преписују докторате.

"У праведној Србији млади су запослени, а послодавци порезом мотивисани да их запошљавају. У праведној Србији прво се наплаћују велики дугови па онда мали, грађани су безбедни а криминалци страхују", рекао је Пајтић.

Према његовим речима, у таквој држави полиција и обавештајне агенције штите грађане и државу, а култура и уметност се поштују и негују.

"У праведној Србији медији су слободни и одговорни, новинарство је поново поштована и угледна професија", каже Пајтић.

Према његовим речима, да би се постигла праведна Србија, потребно је да три четвртине грађана гласа против актуелне власти на предстојећим изборима.

"Зато вас молим да тихо и одлучно изађете на изборе. Нико од нас нема право да себе и своју породицу угрози са још четири године беде и понижења", оценио је Пајтић.

Истовремено је упитао челнике Српске напредне странке кога то Србија побеђује, како говоре у својим јавним наступима.

Према његовим речима, Србија не побеђује у свету јер је "седма најбеднија економија на свету и четврта најтужнија земља на свету, док је Влада међу 10 најнеспособнијих на свету".

Пајтић је рекао да је Србија једна од најсиромашнијих земаља Европе и економски најслабијих у региону, о чему говоре ниске плате и пензије и одлазак младих у иностранство.

Пајтић сматра да су поражени грађани Србије који су "учили школе и завршавали занате, вредни и пристојни, они који поштују законе и плаћају рачуне, који хоће да живе од свог знања и рада".

"Свим грађанима који губе, та бахата Србија која побеђује поручује само једно: баш нас брига!", рекао је Пајтић.

Како каже, они терају професоре да ћуте пред плагијаторима и купцима диплома, стручњаке да слушају аматере и незналице.

"Бабић нас учи српском језику, позоришта и галерије су на просјачком штапу, Ристичевић нас учи поштењу, а Гашић родној равноправности, новинари морају да клече, а криминалци дају деци аутограме. Е зато ћемо да их казнимо", рекао је Пајтић.

Лидер демократа оценио је да су ови избори прилика да они буду кажњени, јер би још четири године "тих људи" на власти вратило Србију у робовласнички систем.

"Ако хоће изборе - ми смо спремни. Србија једва чека да се ослободи дахија. Пре две године су успели да преваре Србију, хајде сада да видимо резултате. Шта су урадили за грађане Србије? Прво то, јер јавност не зна", рекао је Пајтић.

Пајтић је поставио питање где је отишло 10 милиона евра за које се земља задужила, како је потрошен новац за одбрану од поплава, шта пише у преостала три уговора о продаји ЈАТ-а, у менаџерским уговорима у "Железари Смедерево".

"Док десном руком непрестано показују на ДС, мисле ли грађани шта раде левом. Када кажу да је потребно јединство, мисле на прошлост, покорност и једноумље. Неће моћи", каже Пајтић.

"Све што вам Србија дугује, вратиће Вам ДС, закључује Пајтић.

понедељак, 29. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару