Трибина СНС-а у Трговишту и Бујановцу

Потпредседница СНС-а Зорана Михајловић поручила је да та странка неће заборавити Трговиште и друге неразвијене општине у Србији и да ће након победе на изборима наставити да ради на њиховом убрзаном развоју.

Михајловић је на трибини СНС у Трговишту подсетила да је од доласка СНС на власт у Републици, ситуација у Трговишту побољшана, да је прошле године рођено 48 беба, те да тај крај више неће бити "долина глади".

"Сада се ствари, од кад је Вучић премијер, ипак, мењају. Прошле године смо изградили 100 километара ауто-пута, а неке претходне власти су правиле 12 до 15 километара годишње", приметила је Михајловић и додала да се СНС на челу владе бори за пристојан живот свих грађана Србије.

Зато је грађанима поручила да размисле 24. априла шта је урађено те закључила да само "заједно уједињени можемо да се боримо за свако радно место и сваку бебу".

"У наредне четири године треба да наставимо реформе, па да и овде буде још мостова и путева", поручила је Михајловић.

Потпредседник Извршног одбора СНС Драган Стевановић је рекао да "од када Вучић води владу, а Михајловићева прави путеве, путовање од југа Србије до Београда је све краће и брже се стиже".

Додао је да би у наредних месец дана требало да почне да ради погон у бившој "Пчињи".

Како је навео, инвестирор је из Трстеника, то је фирма "Рој" која се бави производњом елемената за пчеларство, закупила је простор и жели да запосли у првој фази 70 радника.

"Радићемо на томе да будући закупац постане и власник, како бисмо га трајно везали за Трговиште", додао је Стевановић.

"За месец дана реконструкција пруге"

Зорана Михајловић је изјавила да ће у наредних месец дана почети реконструкција три деонице пруге Београд - Скопље, на железничком Коридору 10.

Михајловић је обилазећи штанд СНС у Бујановцу рекла новинарима да ће се железнички саобраћај нормално одвијати током радова, који ће бити завршени најкасније до почетка наредне године.

Реч је о реконструкцији три деонице на јужном краку Коридора 10 између Ниша и Прешева у укупној дужини 46,5 км, а радови се финансирају средствима руског кредита.

То су деонице Винарци - Ђорђево, Врањска Бања - Ристовац и Бујановац - Букаревац.

Вредност радова је 38,2 милиона долара.

"Предвиђено је нормално одвијање саобраћаја током реконструкције - ништа неће стати. Морамо да повећамо просечну брзину наших возова која треба да буде повећана односно између 100 и 110 км на сат. Реконструкција ће трајати сигурно до краја ове или почетка наредне године", рекла је Михајловић.

Позвала је грађане да на изборима 24. априла дају још већу подршку тој странци да би могла да настави све што је започето у претходне две године и обезбеди да се боље живи у Србији.

"Од грађана тражимо поверење да би наставили све што смо радили у претходне две године. Да се и у Бујановцу живи боље, да буде као и у другим градовима Србије", поручила је Михајловић на штанду СНС-а у Бујановцу.

Навела је да је прошле и ове године предвиђено да се уложи 126 милиона динара у развој путне мреже на територији Бујановца.

"Јасно је да нема развоја без путева. Влада Србије са премијером и председником СНС Александром Вучићем никада неће заборавити Бујановац", поручила је Михајловић додајући да је Вучић од свих досадашњих премијера највише долазио у Бујановац и друге неразвијене општине у Србији.

Говорећи о резултатима владе на челу са СНС, истакла је да се после 40 година завршава путни Коридор 10 у нашој земљи, који треба да буде потпуно готов до почетка наредне године.

Потпредседница СНС је нагласила да је за Бујановац важна деоница Коридора 10 Српска Кућа-Левосоје, коју су почеле прошле године да раде домаће компаније.

"Учинићемо све да наше фирме буду што више запослене и да наши људи раде", нагласила је Михајловић.

Позвала је жене да искористе то што је Влада Србије прогласила 2016. за годину предузетништва и издвојила за ту намену 16 милијарди динара.

Михајловић је рекла да је део тог новца предвиђен за женско предузетништво, истичући да је то један од начин да се повећа запосленост жена.

уторак, 30. јул 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару