ПС: Срамотне лажи ДСС и Двери о уредби Владе

Покрет социјалиста саопштио да је срамотна количина лажи коју је у изнела коалиција ДСС и Двери на рачун Владе Србије, Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и министра Александра Вулина поводом Уредбе о наменским трансферима у социјалној заштити.

Овом Уредбом су, како објашњава ПС у саопштењу, по први пут сиромашне општине ослобођене сопственог учешћа у средствима намењеним за социјалну заштиту, што Влади коју је предводио ДСС није пало на памет.

Како ПС наводи у саопштењу, још је срамотније ако ДСС-Двери који су годинама била део републичке власти не познају основе финансирања социјалне заштите, па је Покрет социјалиста спреман да Санди Рашковић Ивић, Бошку Обрадовићу и њиховим сарадницима, понуди бесплатну едукацију из области социјалне заштите.

ПС пита и шта је политички програм ДСС-Двери, који наводно заговарају и залажу се за бригу о породици, а нападају једну овакву Уредбу Владе која управо има за циљ да помогне сиромашним локалним заједницама у настојању да сваком појединцу омогуће достојанствен живот у кругу породице.

Подсећају и да је Санда Рашковић Ивић увек умела себе да ослобађа трошкова као приликом становања у Риму када је то за њу чинила држава, али није умела да се сети да то исто учини и за сиромашне општине, као ни било ко други из ДСС-Двери.

"Покрет социјалиста пита Санду Рашковић Ивић да ли ће бити спремна да се јавно извини за све лажи у саопштењу када на основу ове Уредбе деца ометена и развоју у многим општина први пут добију дневни боравак, када инвалидна лица први пут добију персоналног асистента, а стари геранто домаћицу. Да ли ће бити спремна да се јавно извини за све лажи у саопштењу, када захваљујући највећем улагању у социјалну заштиту, до сада, сви у Србију буду имали исте могућности да ту заштиту и добију", наводи ПС.

Та странка би такође волела и да док се Санда Рашковић Ивић не извини, каже какав договор има са Бојаном Пајтићем и Демократском странком, пошто од почетка изборне кампање медијски делују максимално координирано.

"Да ли је то отворена најава обнављања њихове политичке сарадње, као што бисмо волели да знамо ко је кандидат ДСС-Двери за републичког премијера. Наш кандидат је Александар Вучић, а ко је ваш", поручио је ПС.

ДСС-Двери су оптужиле Владу Србије да крши Закон о социјалној заштити тиме што је Уредбом одобрила министарству, на чијем је челу Александар Вулин, 400 милиона динара "за куповину гласова социјално угрожених".

уторак, 30. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару