Читај ми!

Полемика ДС-а и СНС-а око избора у Београду

Шеф одборничке групе ДС-а Балша Божовић упитао је зашто грађани Београда немају могућност да на предстојећим изборима изнесу суд о томе како је град до сада радио. Градски одбор СНС-а оценио је да је лицемерно да Балша Божовић, који зимује на Малдивима, говори о беди грађана.

После одлуке градског парламента о распуштању скупштина општина Земун и Вождовац, чиме су се стекли услови да у свих 17 београдских општина буду расписани локални избори, Балша Божовић је рекао да се још није чуло због чега градоначелник Београда Синиша Мали није поднео оставку.

"Немамо изборе у главном граду. Ако узмемо у обзир да смо ми као опозиција похвалили два председника општина Земун и Вождовац, који су вратили мандат грађанима, не разумем због чега градоначелник избегава да каже зашто то он не уради и зашто грађани Београда немају могућност да суде о томе како је град радио до сада", рекао је Божовић новинарима.

Додао је да Мали улази у трећу годину мандата, а да град није отворио ниједно радно место, да је просечна плата нижа, животни стандард лошији.

Иначе, одборници ДС-а су на данашњој седници парламента подржали доношење Генералног урбанистичког плана, а Божовић је приметио да се на тај документ чека три године, будући да је Влада Србије тада онемогућила његово доношење.

"Иако је ГУП један од најважнијих докумената када је у питању развој Београда, немамо одговор зашто се на то чекало три године", казао је Божовић.

СНС: Лицемерје Балше Божовића

Градски одбор СНС-а оценио је да је лицемерно да Балша Божовић, који зимује на Малдивима, говори о беди грађана.

"Очигледно је да усред зиме воли да летује и позива грађане да изађу на изборе и бирају нове одборнике. Оно што ме боли као човека јесте што баш Божовић помиње беду и сиромаштво. Ако имате да издвојите 20.000 евра за летовање усред зиме, онда је то последњи човек који може да говори о беди и сиромаштву", рекао је шеф одборничке групе СНС-а у београдском парламенту Александар Јовичић.

Јовичић је рекао да грађани треба да се сете шта су све радили функционери ДС-а у претходном периоду, од лажних обећања, до политичко-тајкунских веза, малверзација у Београду и подсетио да су данас расписани избори у свих 17 београдских општина.

Како каже, ДС има потпуно легитимно право да на њима учествује, да им СНС, ако буду били бољи, неће правити проблем, али да је, ако изгубе и не пређу цензус у већини београдских општина, ред да кажу грађанима да нису заслужили њихово поверење и да више не траже расписивање избора.

Из владајуће странке поручују да оно што ДС нуди грађанима јесте повратак у прошлост, криминал и корупцију, повратак у време када су функционери ДС-а куповали пашњаке, винограде и олдтајмере, а држава и Београд ишли у амбис.

"Једини пројекти ДС-а су неупотребљиви Пазл град и Реплика Теразија, пропали подземни контејнери и намештени тендери за реконструкцију Булевар краља Александра. Због лошег и бахатог вођења града од стране ДС-а, грађани су оштећени за преко 960 милиона динара", подсећају напредњаци.

Из СНС-а поручују да та странка жели да се бори за модерну, уређену и бољу Србију и да сваки грађанин живи поштено, од свог рада.

среда, 31. јул 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару