Читај ми!

Вучић: За четири године бићемо пред вратима ЕУ

Српска напредна странка почела је предизборну кампању из Сремске Митровице, митингом са којег је лидер те странке и премијер техничке владе Александар Вучић поручио да неће правити компромисе са политиком прoшлости, која је донела сукобе и пљачке.

"Њихова идеологија је само једна, а то је мрзимо Вучића јер смо изгубили статус и све комбинације", рекао је лидер СНС-а.

Вучић је, пред десетак хиљада окупљених, додао да мржња и површина незадовољства не могу да победе рад, посвећеност и напредак.

"Ако добијемо ваше поверење, очекује нас још тешког рада, али ћемо у року од четири године пристизати Европу, моћи ћемо да се похвалимо већим платама и пензијама, али ћемо морати да радимо још више", рекао је Вучић на предизборном митингу СНС-a у Сремској Митровици на којем се окупило, према проценама, око 10.000 присталица странке из Срема, Бачке, западне Србије, Лознице, Шапца, Крупња, Малог Зворника, Љубовије, Владимираца.

Вучић је поручио да су предстојећи избори веома важни јер је Србији потребан договор о томе куда друштво иде - у прошлост или у будућност, пред врата Европске уније.

Александар Вучић је истакао да неће правити компромисе са политиком прошлости, која је Србији донела сукобе и пљачку, нити са протагонистима такве политике, који су земљу довели на руб банкротства, и опет обећавају "мед и млеко, куле, градове и шарене лаже".

"Они који вам кажу да ће повећавати плате и пензије и да ћете живети као бубрег у лоју, није само да лажу, већ су крајње неодговорни људи", рекао је Вучић.

"Стављамо тачку на пљачку", рекао је и додао да је идеологија његових политичких противника само једна, "а то је да су против Вучића".

"Наш одговор је да са свима хоћемо да разговарамо, али, нема компромиса. Довели су Србију до очаја, али земља више није пред банкротством, добили смо признање и Светске банке и ММФ-а. Успели су да нас уједине, пошто је моја Влада за све крива, за све нас оптужују. Не плашим се њихових претњи и псовки, бићу увек испред вас да примим ударце и молићу те људе да заједно мењамо Србију", истакао је лидер СНС-а.

Вучић је подсетио да је за Србију радио сваког дана напорно и тешко, али да је увек био срећан што може да учини нешто за своју земљу.

"Обећавам вам још тешког рада, али ћемо за четири године пристизати Европу. Морамо сами да се изборимо, нема шарене лаже", рекао је Вучић и нагласио да је сигуран да ће то дати резултате.

"Сигуран сам да ћемо да достигнемо европски стандард и да за четири године будемо пред вратима Европске уније", поручио је лидер СНС-а и додао да ћемо у року од четири године моћи да се похвалимо много вишим платама, пензијама али да ћемо зато морати да радимо, много више него што смо до сада радили.

Према његовим речима, влада је у многим ситуацијама успела да одбрани државу и грађане.

Вучић је рекао да је Србија, само зато што је била уједињена, успела да се "одбрани" у Уједињеним нацијама од етикете геноцидног народа, да спречи улазак Косова у Унеско и "добије" царински "рат" са Хрватском.

"Добили смо подршку међународне заједнице, а то смо успели, пошто смо били јединствени. Зато су нам потребни ови избори. Данас у Митровицу доводимо инвеститоре да бисмо поправили оно што нам је опљачкано пре четири године. Данас је Србија угледна земља, нама није потребан било какав сукоб, циљ нам је да запослимо раднике и да исплаћујемо веће плате и пензије. Нећу као неко ко води листу 'Србија побеђује' да мислим другачије", истакао је Вучић.

Вучић је рекао да ће Србија сачувати свој понос и достојанство и да никада неће окренути леђа пријатељима.

Како је рекао, Србија је једина земља која није увела санкције Русији, која је сачувала своју политику и која се чврсто налази на европском путу.

Каже да се не плаши претњи, ни псовки и да неће да се крије, већ ће да прима ударце, да се бори "позитивном и чистом енергијом".

Вучић је истакао и да зна да није шармантан и да не говори лепо као неки други, да има много недостатака и да је много грешака направио, али да се сваког дана борио, не за себе, већ за Србију.

"За Србију сам радио сваког дана напорно и тешко, некада је то било тешко, некада претешко, али сам увек био пресрећан што могу нешто да урадим за своју земљу", рекао је премијер и закључио обраћање слоганом странке "Србија побеђује".

Председник Покрета социјалиста Александар Вулин, који се обратио пре Вучића, рекао је да актуелна војвођанска власт за 16 година није ништа урадила.

"Срамота је да у најбогатијем парчету земље Србије живи највећи број корисника социјалне помоћи и нико није поносан на такву Војводину", указао је Вулин. 

Вулин је нагласио да је представнике актуелне покрајинске власти страх да се суоче с народом и да се из тог страха изродила и мржња према Вучићу. 

Председник СДПС-а Расим Љајић захвалио се свима, који су, како је рекао, у редовима сатима чекали да својим потписом подрже листу "„Србија побеђује - Александар Вучић" и да, како је додао, подрже Вучића да постане нови-стари премијер Србије. 

Љајић је истакао да опозиција нема никакав политички програм, ни економски, ни социјални, ни културни, изузев идеје да треба победити Вучића.

"Ми смо ујединили све - на овој листи су странке различитих политичких и идеолошких оријентација, али ми желимо такву Србију. ова листа личи на Србију", наводи Љајић. 

"Његова (Вучићева) свака победа је победа Србије", рекао је Љајић.

Лидер ПУПС-а Милан Кркобабић реторички је запитао је да ли је „"ико данас остао код куће", када је толико људи дошло на трг у Сремској Митровици да подржи победничку коалицију.

"„Овде смо и кажемо 'Србија побеђује'. Када Србија побеђује онда сви грађани Србије побеђују. Док су побеђивали појединци или групе губила је Србија и губили смо сви ми", рекао је Кркобабић.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић истакао је да ће се парламентарни избори одржати и на територији Косова и Метохије, као и да ће на њима и тамо победити СНС.

Наглашава да ће сви грађани Србије, па тако и они на Косову и Метохији моћи да гласају.

Према његовим речима, СНС на Косову и Метохији води политику уједињене Србије, која ужива велико поверење.

Градоначелник Сремске Митровице Бранислав Недимовић рекао је да се на централном градском тргу окупило толико људи колико је било 2014. када је град одбрањен од набујале Саве.

Присутнима су се обратили и студент Правног факултета у Новом Саду Јована Вукић, као и уметник, председник удружења "Стрит Арт" Милан Кардаш који су поручили да је жеља младих да остану и живе у свом граду, а да ће им услове за то обезбедити Вучић.

Митингу у Митровици присуствовао је велики број страначких функционера из СНС и њених коалиционих партнера, међу којима су били потпредседници СНС-а Игор Мировић, Горан Кнежевић и Зорана Михајловић, председница Скупштине Маја Гојковић, као и чланови владе Јадранка Јоксимовић, Жељко Сертић, Никола Селаковић, Вања Удовичић, шеф посланичког клуба СНС-а Зоран Бабић, као и диркетор канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић, као и независни кандидати на листи.

среда, 31. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару