Проглашена прва листа - "Александар Вучић - Србија побеђује"

Републичка изборна комисија прогласила је прву листу за предстојеће парламентарне изборе - листу "Александар Вучић - Србија побеђује".

Та листа ће тако бити прва на гласачком листићу, а њу је потписима подржало 30.199 грађана.

На листи је 250 кандидата за будуће посланике републичког парламента, а први на листи је њен носилац, лидер СНС-а Александар Вучић.

За место у посланичким клупама кандидовани су, поред осталих, оперска певачица Јадранка Јовановић, тренер Дејвис куп репрезентације Богдан Обрадовић, као и новинари Политике Мирослав Лазански и Б92 Јасмина Каранац. 

На листи су и лидер СДПС-а Расим Љајић, Маја Гојковић, председник ПУПС-а Милан Кркобабић, затим Горан Кнежевић, Александра Томић, Александар Мартиновић, књижевница Љиљана Ђуровић, председник Самосталног ДСС-а Андреја Младеновић, аутомобилиста Душан Борковић, Александра Ђуровић, Марија Обрадовић, Верољуб Матић...

Међу кандидатима за будуће парламентарце су и Владимир Ђукановић, Милорад Мијатовић из СДПС-а, Марјан Ристичевић, аналитичар Зоран Драгишић, кадар Нове Србије Мирослав Маркићевић и Дубравка Филиповски, Миодраг Линта, Јован Палалић из Српске народне партије, Миланка Карић, Александар Југовић из СПО, дугогодишњи посланик ПУПС-а Момо Чолаковић, Крстимир Пантић.

Најстарији кандидати имају 78 година, док је најмлађи 1995. годиште, а највише њих долази из престонице.

Међу кандидатима је највише економиста, а за њима много не заостају ни правници и инжењери.

Напредњаци и њихови коалициони партнери могу да се похвале и да у својим редовима имају докторе наука, докторе медицине, професоре универзитета, као и више од десет лекара.

У борбу за место у парламенту улазе и четири приватна предузетника и привредника, седам адвоката, професори у средњим школама, три васпитача, две медицинске сестре...

Драган Шормаз је и овог пута, као и на изборима 2012. и 2014. године, као занимање навео "политичар".

Поред кандидата из Београда, на листи има представника и из Чачка, Краљева, Крагујевца, Новог Сада, Пирота, Ваљева, Панчева, Деспотовца, Кнића, Аранђеловца, Ћићевца, Свилајнца,Владичиног Хана, Сомбора, Власотинца, Смедеревске Паланке, Мионице, Темерина, Голупца, Зајечара, Кикинде, Јагодине, Ниша, Александровца, Смедерева, Варварина, Шапца, Крушевца...

РИК је донеo и решење за утврђивање представника подносиоца изборне листе у проширени састав те комисије, а то су Марина Ђукановић и Филип Катић.

среда, 31. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару