СНС: Пајтић још 2011. положио камен темељац, а објекат још није завршен

Заменик председника Одборничке групе Српске напредне странке у Скупштини Града Новог Сада Дина Вучинић рекла је да је покрајински премијер Бојан Пајтић са сарадницима још 29. новембра 2011. године положио камен темељац за изградњу централне кухиње за Предшколску установу "Радосно детињство", а да тај објекат ни до данас није завршен.

Дина Вучинић је на ванредној конференцији за новинаре одржаној у просторијама Градског одбора Српске напредне странке (СНС) Нови Сад, рекла да је јавну набавку за централну кухињу спровео Фонд за капитална улагања АП Војводине и да је тај Фонд у ту инвестицију уложио 541 милион динара.

По њеним речима, Пајтић је тада најављивао да се, како је казала, ради о грандиозном објекту у ком ће моћи дневно да се припреми 100.000 оброка по HACCP систему и да ће испуњавати све ИСО стандарде, те и да ће се у тој кухињи припремати оброци и за новосадске средње школе.

"Данас, пет година касније, градиозни пројекат се претворио у грандиозни промашај. Централна кухиња која је најављивана као огроман пројекат до данас није припремила ни један једини оброк. Сама зграда изгледа импозантно, али је потпуно празна. Рок за завршетак радова био је 140 дана, касније је анексом уговора тај рок продужен за још 75 дана, али кухиња ни данас није завршена", рекла је Вучинићева, додајући да ни до данас није јасно ко је коме и колико дужан новца за ту грађевину.

По речима Вучинићеве, тај објекат не може да добије употребну дозволу јер, како је рекла, "у маниру Демократске странке, правно-техничка документација није исправна".

Како је појаснила, делови зграде су рађени потпуно непромишљено, а као пример навела је подрум који има више од 1.000 квадрата и коме доставна возила не могу да приђу, "па у великом проценту та зграда уопште нема своју намену".

"По преузимању власти ми смо затражили извештај о количини и квалитету изведених радова и утврдили смо да портирница у близини тог објекта кошта чак 1.350.000 динара, да су за неке послове коришћени јефтини материјали, рецимо уместо гипса коришћена је опека, а фактурисано је као 30 одсто скупљи материјал. Све то говори да је главни циљ била нечија лична корист", истакла је Вучинић, нагласивши да је за завршетак тог објекта потребно додатно улагање од најмање 100 милиона динара.

Вучинићева је казала да је 24. јуна 2015. године поднет предлог за споразумни раскид уговора између Фонда, односно данас Управе за капитална улагања и Предшколске установе "Радосно детињство", али до данас није дошло до састанка па није могао бити ни реализован раскид уговора.

На крају конференције за новинаре Вучинићева је нагласила да је Покрајинска влада, осим 541 милиона динара издвојених за поменуту централну кухињу "Радосног детињства", за Дворац "Хетерленд" издвојила 157 милиона динара и 460 милиона динара за авансну уплату за изградњу Булевара Европе, а да ни један од тих пројеката није био завршен.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 31. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару