Читај ми!

Ђилас: Хоћемо српски сценарио

ДС никада неће призивати украјнски сценарио, али ни севернокорејски, хоћемо наш српски сценарио, а то је Србија која ради, у којој су сви једнаки, без обзира на нацију, веру, сексуално опредељење, рекао лидер ДС-а Драган Ђилас.

Председник странке Драган Ђилас рекао је вечерас, на завршном предизборном скупу, да ДС никада неће призивати украјнски сценарио, али ни севернокорејски, "где сто одсто грађана гласа за једног човека".

"Хоћемо наш српски сценарио, а то је Србија која ради, у којој су сви једнаки, без обзира на нацију, веру, сексуално опредељење", рекао је Ђилас.

"Једино оружје за које смо знали је оловка и зато вас позивам да гласате за лепшу и прстојнију Србију. Ми на изборе идемо да победимо, а ви који сте вечерас дошли показали сте да страх не може да влада Србијом, да смо ми прошлост, садашњост и будућност ове земље", нагласио је Ђилас.

Он је поручио да странке које су данас на власти не схватају шта је реална Србија и подвукао да је Србија на земљи, а не на води и да живи од свог рада.

Лидер ДС је критиковао оне који су из ДС отишли месец дана пред изборе, истакавши да не постоји нова демократска странка, већ само једна.

"Ми не призивамо лоше, али немамо права да не кажемо и укажемо на оно што ће се десити", рекао је Ђилас и додао да ДС не упозорава само власт, већ и опозицију. Он је поновио да је само глас за ДС глас против СНС-а.

На скупу на Тргу Републике обратио се и председник Политичког савета ДС Драгољуб Мићуновић који је рекао да се историја увек јавља два пута - први пут као трагедија, а онда као комедија и фарса.

"Нису они тако моћни, као што су били њихови шефови, само су моћнији у ароганцији. Убеђују нас да се сва наша памет и будућност налази у рукама једног човека, а за демократију која постоји 2.000 година битно је само да она буде брана влади једног човека, био он цар или диктатор", рекао је Мићуновић.

Током скупа на видео биму емитована је и порука заменика председника ДС Бојана Пајтића који је данас у Кану примио награду, коју је "Фајненшел тајмс" доделио Војводини као најбољој регији за страна улагања.

Један од водитеља скупа био је Дарко Митровић, аутор емисије "Ментално разгибавање", који је поручио да је вечерас на Тргу Републике, како би пружио отпор диктатури и самовољи.

"Поуздано знам да Александар Вучић није забранио моју емисију. Ја му верујем, јер је тако рекао, а ја сам наиван", рекао је иронично Митровић.

По завршетку митинга окупљени су кренули у такозвану медијску шетњу до Теразија, преко Трга Николе Пашића, поред зграде РТС-а, и Светогорском улицом натраг до Трга Републике.

петак, 28. јун 2024.
° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару