Читај ми!

Позив Бошњацима да изађу на изборе

У одвојеним саопштењима, Ријасет Исламске заједнице Србије Адема Зилкића, и председник Мешихата Исламске заједнице у Србији Мевлуд Дудић позвали Бошњаке да изађу на изборе 16. марта.

Ријасет Исламске заједнице Србије, који предводи Адем Зилкић, и председник Мешихата Исламске заједнице у Србији Мевлуд Дудић, данас су, у одвојеним саопштењима, позвали Бошњаке да изађу на изборе 16. марта.

"Позивам сва пунолетне грађане да у недељу 16. марта ове године изађу на биралишта и по својој свести и савести гласају за најбоље", навео је Дудић у саопштењу достављеном Танјугу.

Он је истакао да је "након више од две деценије прокламованог политичког плурализма, време да бирачи у пуној слободи, заштићени од претњи и притисака, изразе своје бирачко право".

Према његовим речима, гласати на изборима значи "опуномоћити неку политичку странку или коалицију" односно изабрати онога ко ће представљати гласаче наредне четири године.

"Дати глас некоме значи поклонити му поверење у његову оданост прокламованом циљу, као и његову способност", навео је Дудић.

Он је додао да се одговорност гласача не односи само на дан гласања, "већ подразумева и моралну последицу сходно понашању онога коме је поклоњен глас".

Ријасет Исламске заједнице Србије, у одвојеном саопштењу је позвао све муслимане у Србији да остваре своје грађанско право и изађу на предстојеће парламентарне изборе.

Наводи се да је Исламска заједница Србије "у потпуности посвећена својој мисији очувања и промовисања верског, културног и националног идентитета муслимана у Србији, уједно афирмишући толеранцију и разумевање са другим народима".

"Због тога се Исламска заједница неће опредељивати ни за једну политичку опцију", наводи се у саопштењу и додаје да је "политика посао политичара и да свако мешање Исламске заједнице је противно Уставу Исламске заједнице и осталим актима".

"Због тога позивамо бираче да се на предстојећим изборима определе према својој савести", наводи се у саопштењу у коме се истовремено указује да "Исламска заједница има обавезу да верницима укаже на чињеницу да је Муамер Зукорлић активно укључен у политику као коалициони партнер ЛДП-а Чедомира Јовановића".

"Зукорлић је човек који је познат по екстремистичким ставовима, криминалном и бахатом понашању, који је својим деловањем довео до цепања Исламске заједнице и који данас стоји као једина брана уједињењу", саопштила је Исламске заједнице Србије.

"Због тога препоручујемо свима да на предстојећим изборима не дају свој глас овој неприродној коалицији ЛДП-Бошњачка демократска заједница Санџака", наводи се у саопштењу.

недеља, 30. јун 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару